Nekade plats i Zadar...

Idag är det fredag och det börjar bli dags att fundera på hur våra gäster Pia, Gunnar, Eva och Clas skall kunna ta sig till Split för hemfärd. Vi har redan tidigare blivit nekad plats både i Zadar Marina, D-marin Borik och Marina Vitrenjak. Högsäsong och det är bytesdag på lördag. Charterbåtarna måste komma till basen på fredag kväll. Planen är att gå in och tanka i Zadar och när vi väl är där försöka förmå marinan att fixa en plats. Men det sket sig rejält. Vi anropade på vhf som många andra. Flera ”vanliga” segelbåtar, även större fick plats men en katamaran ville dom inte veta av.
Vi gick därför utanför hamnen och droppade ankaret i viken för öråd. Planen blev nu att vi ligger i viken, tar dingen in till gamla stan ikväll och sen kör vi in gänget till macken där taxin hämtar.  Detta skulle kunna funka men det är på tok för tidigt att ligga här och vänta. Vi stack istället över till ön Ugljan igen. Flera trevliga vikar och vi fastnade för Lukuoran Veli. En liten by med hamn och en konoba. Vi droppade ankaret och tog dingen in för att käka lunch…

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-