Barracuda bay.....

Vi låg bra i My Marina. Morgonsolen skuggades av bergen så det blev inte hett direkt. Tankade vatten, käkade frukost och kastade sedan loss.
Sammanfattningsvis tycker vi marinan var fin men inget vi återkommer till. Det finns mysigare ställen. Vi tuffade in i viken för att kolla dom andra ställena som låg där. Funkade att ligga vid en nybyggd kaj eller ligga för ankare i viken. Bra att veta för framtiden då avståndet från Göcek är en lagom förstadagsetapp. Vi strök sedan kusten bort till Dalyandeltat. Utanför den kilometerlånga sandstranden droppade vi ankaret och badade och njöt. Vi ville egentligen ta oss upp i deltat för att kolla i första hand gyttjebadet som skulle föryngra en nämnvärt. Borde vara en bra investering. Vi fick erbjudande om att åka upp dit av en förbipasserande turistbåt men att bara vi två skulle hyra denna stora båt själv kändes lite overkill. Vi får behålla nuvarande ålder till annat tillfälle.
Stranden fylldes på snabbt och snart simmade folk runt båten. Lite nyfikna kanske….
Vi hade kunnat gå ganska långt in mot stranden, men vi har inte riktigt vant oss vilka möjligheter vår grundgående båt ger.
Upp med ankaret och vi tuffade vidare. Målet för dagen är att hamna någonstans runt Göcekviken. Ser på sjökortet en djup vik som vi ville kolla närmare på och det visade sig vara en pärla. Omgiven av höga berg och en lite strand längst in for denna vik upp på topplistan av pärlor.
Här backade vi in, badade och käkade en god lunch. Markerade noga positionen i sjökortet för retur längre fram. Ingen vind att tala om utan det blev motorgång och vi beslutade oss för att gå till Karacören. Där har vi inte varit innan. En mycket trevlig vik med bojar. Vi fick hjälp med tamparna och sedan var det bara att vissla så blev vi hämtade av båttaxin. Mysig, familjär stämning och god mat. Dessutom hade man ett litet svart lamm, 14 dagar gammalt med en liten bjällra som gick omkring bland borden och lekte med familjen katter och hundar. Plötsligt blev lammet hungrigt och fick då matas med nappflaska vid ett av borden….
När vi återkom till båten så ser vi att det simmar stora fiskar i ljuset av undervattensbelysningen. Det var Barracudor fick vi berättat av killen som körde hem oss. Kan meddela att det inte blev något kvällsdopp denna kväll… 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-