På plats och iväg...

Planet var punktligt och vi kom till Lavrio lagom till att käka en grekisk lunch. Detta blev även veckans första skeppsmöte. Jonas och jag skulle checka in båtarna och dom andra fick uppdraget att handla mat och dryck.

Båtarna var som vanligt i mycket bra skick. Man måste ha i åtanke att dom är ute ca 20 veckor varje säsong. Om man räknar att en normalbåt i Sverige är ute 2 veckor i snitt per år så motsvarar det att My Elfri skulle åldras 10 år per säsong. Och det syns verkligen inte...

Dock visade det oturligt sig att badbryggan hängt sig, autopiloten slutade fungera, den ena toastolen läckte och topplanternan fungerade inte. Men va f....

Beslut togs att vi skulle gå till Poros när allt var lastat och klart. Dock är det så att beslut kan rivas upp och vindarna förde oss till Loutra på Kithnos istället. En fantastisk solnedgång i kölvattnet gjorde att man rös av njutning. När väl solen gått ner visade sig fullmånen rakt förut. Otroligt vackert...

Vi hittade hamnplatser direkt och nu var alla hungriga. Mat på restaurangen med bord på stranden.

Trötta efter en lång dag törnade alla in mätta och nöjda.

Morgonen i Loutra inleddes med spabad. En varm källa rinner ut i hamnen och enligt ihärdiga rykten skall man föryngras 10 på ett bad. Ett upplägg som tilltalade denna åldrande skara gubbar. Ingen vacker syn där vi låg. Vi såg ut som ett gäng skära grisar på grönbete. 

Men det hjälpte och man kan kan faktiskt se förändringen direkt och problemet är nu att vi måste ha nya pass.

Efter kontakt med Navigare togs beslut att går till Paros för att få hjälp med autopiloten. Resten fixade vi själv. Båtarna är fulla med händigt folk.

Nu har vi käkat frukost och är på väg i solskenet......

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-