Ett bra försök Poros....

Efter frukost kändes det som om vi ville iväg. Prognosen säger 4-5 m/s men det blåser mycket mer. Vågorna trycker på in i hamnen och det är jobbigt att ligga i Hydra nu.

Sagt och gjort kastade vi loss och hoppades på att ankaret låg fritt. Shure baby. Det satt klockrent krokat. Dels i fiskebåten och dels i en sent inkommen 56 fots segelbåt. Vågorna tryckte på och det var oroligt i hamnen men Patrik och Annette löste detta galant med ankarkrok och list.

Väl utanför hamnen insåg vi hur fel prognosen var. Det blåste 10-15 m/s så det blev en dragig historia. För att inte riskera för mycket valde vi att gå för motor mot Poros. Där är det säkert lugnt. Eller inte??? Vi passerade Mike och han hade fullt hos sig så han satt lugnt på sin stol i restaurangen.

Ok inga problem vi lägger oss längs kajen längre in i bukten.

Släppte ankaret och kände ganska snart att detta går åt h-e. Det gick vita gäss inne i hamnen och vi drev hej vilt. Bara att släppa detta upplägg och försöka gå till flytbryggan. Närmade oss sidan som vetter mot hamnen men fick kommentaren från en amerikanare. You dont wont to stay here. Go round.

Där ligger en holländare!!!!

Han signalerade dock att han skulle gå inom kort så vi hovrade utanför i 10 minuter innan vi försökte gå in. Det kostade två försök och en 400 AH säkring till bogpropellern innan vi låg säkert. Vågorna slog över flygbryggan men det var skönt att ha förtöjt säkert. En ganska dryg resa på bara 12 NM.

Kan väl sammanfatta att Poros försökte ta poäng och var nära att lyckas. Men vi löste det och leder med 12 – 0.

Bara att slappa i blåsten. Sen blev det middag hos Slaktaren.

En vänlig krögare hjälpte oss att ta lagbild...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-