Planering i full gång...

Det är styvt en månad kvar innan vi kastar loss från Lavrio men planeringen är i fullgång och faktisk så är resans rutt fastlagd. Så fastlagd den nu kan vara. Man rår som bekant inte över väder och andra smådetaljer. Vi har 3 pick-ups under vår tre veckor långa segling. Första veckan seglar Annette och jag själv.

Tanken är då att vi under den veckan besöker: Kea-Andros-Tinos-Syros-Rineia-Dehlos-Mykonos. Elin ansluter till Mykonos på lördagen med flyg från Köpenhamn via Aten. Hon får sen 24 timmar att shoppa loss innan vi dra söderut.

Vecka 2 är planen: Paros-Antiparos-Koufinissi-Amorgos-Schoinoussa-Iraklea-Santorini. I Santorini hämtar vi upp Elins kompis Emelie som kommer dit med flyg via Aten.

Därefter drar vi oss mot nordväst mot Sikinos-Folegandros-Milos. Till Milos är det planerat att dom nygifta Jörgen och Camilla skall dyka upp. Två dagar i Milos sen drar vi norrut mot Sifnos-Serifos-Kithnos. Det kan även bli en övernattning i naturhamnen, My Elfri Bay på Kea innan det är dags att ge sig mot Lavrio på fredagen.

En rejäl sväng på nästa 400 NM eller nästa 75 mil. Det skall bli spännande att ge sig an Cykladerana då man kan förvänta sig lite blåsigare där än i Saroniska i juli. Det blir förmodligen lite nattsegling blandat med mycket tidiga morgnar så vi slipper Meltemin. Vinden som är resultatet av två konkurrerande, konstanta högtryck. Det ena ligger i över Balkan och Ungern och det andra ligger över Turkiet. Högtrycket över Turkiet har ett lägre tryck än det andra och detta medför en stark vind som blåser från norr. Vinden kommer på förmiddagen för att sen bedarra mot kvällen. Men ibland kan den hålla på dygnet runt i flera dagar så detta kommer att avgöra om vi kan följa planen.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-