Det blåser småjävlar....

I väntan på att bron skall öppnas låg vi och slappade i sittbrunnen. Helt vindstilla och varmt. Planen var att gå igenom bron och därefter släppa ankaret i första bästa vik för att fortsätta när det ljusnat.

Det dröjde till 01.30 innan dom sa att vi skulle göra oss klara och vara stand-by för passage.

Man var noga att meddela vilken ordning vi skulle passera och vi fick nr 5. När väl vi fick klartecken var alla angelägna att passera snabbt så det blev lite anarki rätt snart. Bron är visst bara 38 meter bred så det vore bra med lite ordning. Till slut vrålade tösen i radion. Följ bara varandra i en irriterad ton....

Mycket folk stod på kajen när vi passerade som om det vore en stor händelse. Detta sker ju varje natt. Dom kanske väntade på att någon skulle strula till det, vad vet jag....

När vi väl kommit igenom så blev vi helt chockade. Det blåste som fanken. Vindmätaren gick från 0-12 m/sek på några minuter. Den beryktade Meltemin hade slagit till. Det var inte läge att köra in till en vik nu. Kolsvart och det blåser småjävlar. Vi hade vinden i nosen så det var egentligen inga problem, så här långt. Vi hade tid att tänka ut nästa drag. Klockan är 2. Det ät kolsvart och vi har 12 meter i nosen. Beslutet var att fortsätta norrut där vi kunde eventuellt få lä. Men det var en bra bit dit. Fram med flytvästar och livlinor. Man får tacka någon att det är varmt i vattnet och att vinden är varm även på natten.

Vinden pendlade mellan 12 och 16 men kom upp till 22 m/sek i byarna. Lite scary....Har aldrig vartit med om värre blåst i en båt.

Blöta och slitna närmade vi oss ljusen till ett samhälle där vi räknade med att få lä.

Som tur var kunde vi hitta en fiskepir som var med på Ipaden men inte på plottern i båten.

Ingen lätt tilläggning men Annette imponerade som hopp-iland-kalle. Vi fick tillslut fast båten tillsammans med ett gäng grekiska spiggfiskare. Se tidigare rapport.

Klockan var nu 4.00 och man var blöt, trött och för ovanlighetens skull lite skraj.

Det ryckte och slet i förtöjningarna så man sov inte så gott....

På morgonen hade det lugnat sig en hel del.

Skall denna dag bli bättre?????

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-