Inte det också....

Efter frukost hade vi öråd. 4 av våra vädersajter visade 5-8 m/sek hela dagen så det skulle bli en bra dag på sjön. Vi beslutade oss att gå vidare mot Skopelos och Skiathos.

På vägen ut ur bukten passerade vi en engelsk segelbåt, som också sökt lä på natten. Dom såg lite förvånade ut när vi gick ut. Varför då? 5-8 är det man vill ha....

I rundade udden och hade en vind som hade gett en fin läns. Vi snackade om att sätt genuan men såg ett skum i fjärran. Vad var nu det? Kom på att vi hade ni en nästan ostlig vid och där kanske det blåste nordlig som det står i prognosen.

Sakta närmade vi oss skummet. Med viss oro.

Då bara small det till igen. Från 6-20 m/sek på ett par minuter. Vi styrde in mot land för att få lite lä. Vi hamnade i byar på upp till 25 m/sek. Det gällde att hålla huvudet kallt. Detta var nya erfarenheter. Vi visste om att downwinds från bergen inte är roliga men vi slipper i alla fall vågorna vinden river upp. Efter någon timme inser vi att vi måste ankra så nära land vi kan för att få lä och låta vinden bedarra. Sagt och gjort vi hittade en liten strand där vi kunde få lite lä. Släppte ankare så nära stranden vi kunde. Det blåste fortfarande mycket men det kändes bra att ligga still. Det dröjde inte länge tills vi insåg att ankaret drivit och vi hade glidit ut i vinden igen. Vi beslutade oss för att ta upp ankaret och lägga om det.

Då inser vi att ankaret sitter fast i botten. Men inte det också....

Ringde George på Navigare för råd.

Antingen dykare eller så klipper vi kedjan.

Vi valde dykare. Några timmar senare, fast som aldrig förr kom dykaren via fiskebåt. 5 minuter senare och 200 € var vi loss.

Tuffade nu in mot Limnis hamn.

Helt slut och överdoserade på äventyr ville vi nu bara ha en kajplats, mat och sömn...

Fick sista platsen i den lilla hamnen. Tack och lov...

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-