Svåra val.....

Idag skulle vi inte så långt.

Bara 10 NM till en badvik där vi skulle ligga över dan för att sen ligga på svaj även över natten. Vi kunde inte välja. Den första vi kom till såg bra ut men nästa kanske är bättre. Det var den inte men inte vänder man tillbaka utan vi tar nästa. Så höll vi på tills vi inte hade fler val. Sista viken var oskyddad och inte speciellt trevlig. Men vi hade inte val utan vi släppte ankaret och skulle göra lunch. Då gungade det så förbannat att vi insåg att vi fick gå vidare. Ok, upp med ankaret.

Pang sa det och visst satt ankaret som gjuten på botten. Det blev bara för Bengt att ta på sig snorkelprylarna för att kolla vad som hänt. Som tur var låg det bara på 10 meters djup så man kunde lätt se problemet. Ett stort stenblock låg på tvären och där satt ankaret snyggt. Annette fick då sakta köra mot stenen och när hon passerat hissade hon upp ankaret. Lätt som en plätt. Mycket tack vare att jag fick min fjärrkontroll till ankaret tillslut men vi skall i sammanhanget inte förringa Annettes skicklighet vid rodret.

Inga fler vikar här så vi sticker vidare till Skiathos istället....

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-