VVS på hög nivå.....

Härligt att se Elin igen.
Känns som om man inte sett henne på länge. Hon tyckte vi var grymt pinsamma när vi mötte henne på flygplatsen. Tog bilder av henne när hon kom ut. Ja just det, flygplatsens landningsbana började i marinan så vi gick till terminalbyggnaden för att möta henne.
Lite uppackning och en stunds acklimatisering för Elin så blev det middag i stan.
Planer gjordes för morgondagens segling och sen var det dags att krypa till kojs. Problemet var att vi låg med båten lika centralt och lugnt som på Östergatan i Ystad en långlördag. Det var lika mycket folk på kajen kl 23, 02 och 05. Jag vet för jag kollade när det vrålades lite för högt. En del goa svenskar passerade dock inte obemärkta. Vi är inte riktigt vana vid turistmetropoler som Skiathos.
Vi hade blivit väldigt väl mottagna av Vernicos personal och fick låna en plats av dom. Det finns tydligen väldigt få platser i marinan och alla är upptagna. Som tur var hittade jag ett telefonnummer och ringde basemanagern som fixade en plats. Otippat, då vi kom från ett annat chartebolag.
Efter frukost beslutade vi oss gå den korta rutten mot Skopelos. Strök längst kusten och hamnade till slut vid klippan där kapellet låg som varit med i filmen, Mamma-Mia. Slängde ankaret, åt lunch och tog dingen in till stranden för att ge sig dom 110 trappstegen upp mot kapellet. Måste nog erkänna att jag var minst sagt tveksam. Att gå i kyrkor är inte det jag brinner för och jag har ej heller sett filmen så det kunde egentligen kvitta. Jag kunde nog snorkla och sola medan Elin och Annette gav sig an kyrkan. Men som god make och far knorrade jag inte (så mycket) utan hängde på. Svettiga 110 trappsteg i 33 gradig värme. Men måste säga att jag var mer än nöjd. Vilken bild jag fick på My Elfri på denna höjd. Ok, kyrkan var väl häftig den med men det som jag gillade mest var nog prällens toalett. En liten bod med ett hål i golvet. Hålet var dessutom placerat så att prästens fekalier skickades 120 meter rakt ner i havet. Utan omvägar. Lite som manna från himmelen fast tvärtom.. 
Efter nermarsch var det skönt med ett dopp innan vi gav oss av mot Skopelos hamn.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-