Don´t even think....

Vi tog beslut om att gå tidigt.

Tror nog i Elins fall att hon ville komma ur radioskuggan och kunna ringa Elias. Vi länsade ner mot Alanissos för att lägga oss i en badvik och sen in i Patititri, Alanissos "huvudstad". Det blåste inte mycket denna dag så vi fick stödja med järngenuan. Plötsligt blev det moln på himlen. En märklig syn här nere och inget vi är vana vid. Dock var det fortfarande väldigt varmt. Istället för badviken gick vi raka vägen in till Patititri. Vi tog beslut om att inte lägga oss ute på piren utan vid kajen inne i hamnen. Såg mysigt ut. Dock såg det väldigt grunt ut också. Vi smög oss ut i det grunda vattnet för att droppa ankaret på 2-3 m djup.

Problemet var att ankaret inte högg trots 40 m kätting ute. Det var lite trickigt att göra fast aktertamparna så jag valde att låta båten ligga med förtöjningarna och med motorn i drive framåt medan jag skulle ta ankaret i dingen för att placera det bättre. Men det var tuffare än jag trodde. Dessutom strejkade utombordaren i dingen så jag höll på att få spader i värmen. Annette lugnade mig med att hon visste allt om mopeder och en sån motor blir lätt sur om man testar att starta den för många gånger. Nu kände jag mig mycket lugnare. Så lugn att vi helt enkelt körde ut båten och la om ankaret. Något vi kunde gjort direkt så hade jag sluppit att få tuppjuck.

Väl på plats inser vi att denna stad är hur mysig som helst. Berg omfamnar hela hamnen med grönska och restauranger överallt. Innebar att det blev tokigt varmt så vi bara längtade efter solnedgången.

Vi hade dessutom trevliga grannar. En tysk X-Yacht 42 på ena sidan och på andra sidan ett holländskt par med tysk flagg en Beneteau 34. Tysken var mycket hjälpsam och trevlig medan holländarna verkade lite skumma. Varför seglar man med tysk flagg om man är holländare? Jag vet att det stämmer för dom checkade in före oss hos port-police. Dom får vi nog hålla ett öga på.

Dom ville låna vår ström en halvtimma och det var ju inget problem. Det är ju ont om uttag så man måste ju dela med sig.

Middag på en mycket trevlig restaurang och sen är det god natt. Värmen tar....

Vid tvåtiden stannar alla fläktar och det blir omedelbart varmt i båten. Fan, strömmen har gått. Ok jag får ta mig ut till skåpet på kajen och kolla ifall säkringen går. Inte omöjligt för vi har en förbrukning likt ett mindre samhälle ombord.

Då ser jag dom i mörkret. Holländarna sitter hukade med en sladdhärva i handen och mixtrar med vår kopplingsdosa. Nu är det krig....

Följande korta samtal utspelades:

Bengt - What are you think you´r up to?

Holländare 1 – I tought...

Bengt – Don't even think...

Hollandare 2 – we are sorry...

Bengt – Don't be, just go to bed....

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-