Humanitära problem...

Vilken tur vi hade....

Jörgen noterade en fiskare i hamnen som hade en stor fångst havskräftor. Vi köpte ett kilo som skulle bli lunch. Ett litet humanitärt problem uppstod dock när det visade sig att kräftorna levde. Hur avlivar man havskräftor förutom att koka dom? Snackar man ihjäl dom? Stryper man dom? Låter man dom dö i ett kylskåp? Vi kände oss rätt grymma men det fick bli så att dom hamnade i sin påse i kylen. Vi satte segel och hade en underbar segling utan att tänka på hur kräftorna mådde....

Blev lite blandad segling denna förmiddag. Allt från fullt drag till vindstilla.

Väl i viken bjöds det på pasta och vitlöksfrästa havskräftor. Underbart gott.

Därefter begav vi oss in mot Chalkis igen för att möta bron.

Stundtals bra segling.

På plats i kanalen började det plötsligt blåsa upp igen likt när vi passerade förra gången. Vågorna slog och det kändes ganska olustigt att vänta på broöppningen. Jonas och jag väntade på båtarna medan dom andra fixade pizza.

Som tur var lugnade det sig något tills vi fick klartecken att passera bron vid 22 tiden.

Intressant att se kanske hundratals människor stå och kolla och hoppas att det skulle gå och helsike åtminstone för en båt denna kväll. Strömmen är stark, bron är trång och det är mörkt. Det gäller att hålla tungan rätt i mun.....

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-