Oj, vad tre veckor går fort....

My Elfri från Mamma-Mia kyrkan My Elfri från Mamma-Mia kyrkan

Boufalo var en mysig liten vik.

Vi låg på svaj med takluckan öppen. Båten snurrade sakta runt i den svaga vinden under natten och varje gång månskenet dundrade ner i luckan väcktes man. Som att möta en långtradare med helljus...

Vi drog ankaret vid 8 för Elin och Emelie ville ligga kvar i hytten när vi gick och käka frukost på vägen. Det blev dock en gungig morgon. Vinden och sjön låg på från väster. Upp mot 8 m/sek och långa dyningar gjorde morgonen drygare än vad dom hoppats på, så en efter en dök dom upp i sittbrunnen.

Det blev en underbar dag dock när vi kom i lä med hjälp av fastlandet. En del badstopp och en dagsetapp på ca 35 NM.

Väl i hamn i Lavrio så var det dags att ta farväl av Camilla och Jörgen som tog en taxi till Pireus för vidare färd med nattfärja till Kreta. Där skulle dom fira resten av bröllopsresan. Kul att ha dom ombord och att få visa vad vi tycker är det bästa sättet att fira semester.

Tankning och utcheckning och sedan blev det en gemensam middag på en italiensk restaurang som omväxling. Ganska trötta gick vi mot båten för att knoppa in. Discot på andra sidan hamnen hade just kommit i högvarv så det var skönt att man var så trött att man slocknade direkt. Dock varade inte det så länge. Strax innan djupsömnen inträdde så kom discjockeyn in i andra andningen och bara matade på så det gick helt enkelt inte att sova. Han slutade kl 6 och hade paus i en timme tills han drog igång igen. Som vi säger i Skåne: fubick.

Det blir en het dag idag. Känns redan vid 7 att en ny värmebölja har slagit till. Detta bekräftas av Jane som är först av Navigares personal på plats. Det skall bli en bra bit över 40 grader några dagar nu.

Kanske ändå skönt att nu komma hem och få sova i sin egen säng med ac´n inställd på 18 grader....

Sammanfattningen för veckan:

21 fantastiska dagar med varierande besättning.

455 NM = dryg 80 landmil

Maxvind = 25,4 m/sek. Minst 15 för mycket för oss.

Dieselinköp = 220 liter. Vi som ändå tyckte vi seglat mycket.

Antal skratt = > 1000 st

Resans höjdare = Elin i masten på 17 meters höjd.

Bästa maten = Annettes pasta Linguine med stora, sprattlandes (åtminstone vid inköpet) färska havskräftor i en badvik.

Tveksammaste vinköpet = 5 liter vitt + 5 liter rosé för 75 kr boxen. Dock gick det åt men nog inget man köper hem.

Roligaste statistiken: kollade på bloggens statistik och såg att vi haft 847 besök av 347 unika besökare under resan. Fantastiskt kul att så många ville följa med oss till Sporaderna.

Tack du som hängt med. Både på Facebook och på www.myelfri.se

Hälsningar

Från oss på My Elfri

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-