En blöt historia..

Då är det dags att åka ner till Grekland igen och denna gång är det final för året. Det har blivit många veckors härliga upplevelser med vår My Elfri även detta år. Vi brukar delta i kappseglingen/sociala eventet Owners Cup men vi avstår i år för att segla på egen hand. Kanske sammanstråla med Maja of Sweden som även avstår racet i år. Dom åkte ner som för trupp redan på fredagen och ligger just nu i Kea.

Med på turen är goda vännerna Malin och Niklas men även Elin och Elias. Känns som en lovande laguppställning....

På plats på Copenhagen airport kl 6.00. Lite trött efter att hälsat på arbetskamraterna på Store Thor kvällen innan. Smaken av Tequila känns inte långt borta...

Härligt med en rejäl frukost i Eurocardloungen innan planet lyfter 8.20 där vi även hade vårt första skeppsmöte.

Vi hade läst väderprognoserna på de olika sajter som står till buds och alla säger samma sak. Det skall blåsa upp på eftermiddagen och sen hålla i sig till framåt tisdag. Innebär att vi vill slippa ligga i Lavrio och segla österut och få lite mer behagliga vindar. 6-10 istället för 11-14 m/sek. Det skall dessutom bli lite mer sol i Cykladerna än i Saroniska.

Beslut togs att kapten hämtar prylar i förrådet och checkar in båten snabbast möjligt medan resten av gänget handlar på My Market. Navigare hade varit så bussiga att förbereda My Elfri som prio 1 så hon skall ligga klar.

En flygtur på tre timmar som endast stördes av fulla norrmän i min egen ålder.

Det blev en gemensam transfer med Corias och Signes besättningar. Goa gubbar som gjorde tappra försök att få oss att hänga med på racet istället. Lite synd att Owners cup i år endast lockat 5 båtar. Så det skulle kunna kännas ok att bli sist i detta gäng och hamna på plats 6 istället för plats 14 förra året. Men beslutet står sig. Vi seglar österut....

Väl i hamn fläktade det i rejält så det kändes inte helt ok. Då fick vi ett bra råd av George på Navigare. Gå norr om Makronisos och sen runda Kea på norrsidan för att sen gå ner mot Loutra på Kithnos i skydd av Kea.

Vi gjorde nästan så. Vi gick söder om Makronisos och satte kurs direkt på Kithnos. Det skulle vi nog inte gjort....

Tuff motsjö med 2-3 m höga vågor (enl Poseidons vädersajt). Gick ok även som det ibland kändes som berg o dalbana. Med stänkfunktion. Värre blev det dock när vi rundat ön och satte kurs mot Kithnos. Trots vi hade en revad stor uppe som stöd så rullade båten så mycket att det var dags för några att mata fiskarna. Nya beslut och vi slörade istället upp till Vourkari på Kea för natten. Ett beslut som alla var nöjda med. En god middag sen var alla helt slut så det var gott att krypa till kojs...

Tyvärr så drog ett disco igång just när vi slocknat.

Lite oväntat i denna öde håla men det var ju lördag.....

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-