En bra segling på pappret....

På grund av sidvinden och att det fanns plats i hamnen valde vi att ligga långsides mot kaj. Kändes säkrare eftersom inte vinden skulle avta förrän framåt morgonen. Det blev trots det en orolig natt med mycket ryck i förtöjningarna med vind från ena hållet och gammal sjö från det andra. Vaknade till en strålande dag med sol och varmt. En bra bit över 20 grader redan vid frukost. Sista dagens segling så på pappret ut att bli helt kanon. En halvvind på mellan 7 och 10 m/sek som sen skulle gå ner till 3-5 framåt eftermiddagen.

Lämnade Merichas efter frukost och vi fick en underbar bog. Men efter knappa timmen så vred vinden mot nordväst och mojnade Det blev helt tvärstopp. Efter en stunds fladdrande segel valde vi istället att gå för motor mot My Elfri Bay på Kea. En liten underbar vik som vi med mycket stor sannolikhet upptäckt i Columbus anda.

Lunch och bad. Termometern var sönder men det var säkert 25 grader i vattnet och helt kristallklart. Magiskt att i november plaska runt båten.....

Vi skulle vara i Lavrio 18.00 så det började bli dags att ge sig av. Vi valde att gå en bidevind och runda Makronisos norra spets. En fin bog där vi gled fram i 5 knop tills vinden i stort sett dog när solen gick ner.

Som den tidsfascist man är så var jag ganska nöjd att vi låg vid kaj 18.01.

Sista natten med gänget avhölls på Paisano som denna gång totalt misslyckades med sin annars så goda svamprisotto. Detta fick tvunget kompenseras med en jätteglass på väg åter till båten.

Ganska trötta gick vi och la oss tidigt. Så tidigt att discot på andra sidan hamnen inte fått igång sin anläggning. Eftersom jag visste vad som komma skulle var jag beredd med mina Bilsom öronproppar som ständigt följer med på alla mina resor. Mycket riktigt dröjde det inte speciellt länge förrän propparna åkte på plats.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-