Äntligen fick vi testa gennakern....

Tråkig morgon. Molnigt och det blåste snålt.
Beslutet var att vi skulle gå till Spetses. Frukost intogs på väg med motor och motsjö. Planen var att vi äntligen skulle få testa Majas gennaker. Och mycket riktigt så fick vi en halvvind till slör, så nu skall den upp.

Vi började att läsa på hur man skall hantera seglet men beslutade oss för att vi kör "learning by doing". Att få upp den var inga problem och det var fräckt att se svenska flaggan täcka himmeln.

Lite knepigare var det att få ner seglet igen. Vi hade missat en liten lina så vi fick inte strumpan. Det blev till att riva ner gennakern på däck istället. Det funkade men det blev tufft för däcksgast Blomqvist. Kan man gott ha om man chansar....

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-