Ny besättning...

Med snabbkattan kom gänget som hade varit på tur i Aten kvällen innan.

Dom såg dock hyggligt pigga ut och efter en go lunch i Spetses såg dom ännu piggare ut. Vi kastade loss och vi styrde mot Hydra.
Det blev en superfin segling och Anders tog ratten och log så det nästan gick runt som han mös. Några satt på bommen och bara njöt av en frisk jämn vind. Många glada skratt på vägen. Detta kommer bli några trevliga dagar....
Det blev ett snabbt dopp i viken innan Hydra så "vitingarna" fick lite rätt känsla.
Väl i hamn insåg man att många kommit på denna idé att går hit. Bla en katamaranarmada hade tagit hela södra kajen i flera led. På norra sidan blev det till att kila som tredje båt utanför kaj. Gick smärtfritt och skipper Blomqvist blev drygt 2 meter lång..
Andra hade inte samma "tur". Några fransmän som vi stött på tidigare skulle lägg lägga sig mellan oss och en amerikans båt på sin andra sida. Dom var mycket oerfarna och jag tyckte uppriktigt synd om dom som dom kämpade. Jag frågade ifall dom ville ha lite råd och det ville dom.

Så jag lugnade ner dom och förklarade att deras trasslade ankare kunde vi fixa imorgon och det vore bra om dom fendrade av och tog fram tampar att förtöja med. På något sätt rätt coolt att segla in i djävulens håla utan att vara förberedd. Tror att även att den ene fransmannen stod och tuggade på ett grodben i villervallan. Iskallt.....
Bad den amerikanske skepparen skulle ta en tamp till sin båt så vi tillsammans skulle kunna hjälpa fransoserna. Det vägrade han. Han tyckte att vi skulle lösa allt på vår sida då han inte ville riskera sin förtöjning. Det roliga var att hans båt var dubbelt så stor så om där satt en tamp hade det kvittat för honom, men hade gjort underverk för fransmannen.
Gick för fösta gången in mitt liv i polemik med en stormakt för att hjälpa en fransman. Blev själv imponerad över mitt ordförråd jag hade för att förklara mitt missnöje.
Lite oroliga var vi dock att jänken skulle ringa hem och berätta att någon varit dum och att han ville att Obama skulle skicka en drönare.
Kvällen blev dock lugn och middag intogs på Sunset utan incidenter....

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-