Killini. Åk aldrig dit....

Inte f_n kom där någon tekniker innan 10. Så den tidsfascist som jag är drog vi som utlovat. Eller rättare sagt 10.10. Man blir mjukare med åren.
En halvtimme senare fick jag ett sms om att en tekniker är på väg och på plats om 15 minuter. På väg till helvetet då eller..?
Vi ligger just då på en go slör mot Zakynthos på 6-7 knop så att vända är lika troligt som att vi bjuder hem Jimmie Åkesson från Sverigedemokraterna på jullunch. Nej fulla ställ mot semestern. Får då ett sms där man vill veta vår nästa destination. Inser att man försöker lösa våra problem. Så vi tänker om och väljer ytterligare en hamn på fastlandet för att förenkla för Navigare-Yachting, Killini.
En liten sketstad söderut men det var ok då vi fick en klockren bidevind i 8 m/sek. Vi bara forsade fram. Inte ofta ett färdmål ligger ”rätt”.
När vi skulle lägga ankare insåg vi att vi var hämmade av vår korta kätting. I fick ut för lite och fick lägga om. Hade ett gäng tyska grannar på ena sidan och en österrikisk båt med svensk besättning på den andra. Dom tyska gjorde allt för att infria dom förväntningar man har på den stora gruppen dryga tyskar. Glodde som döa fiskar istället för att ge en hand till en besättning på bara två personer. Vi brukar klara oss men det är normalt hjälps man åt i hamnarna. Men inte dom inte. Hoppas dom kommer med sin husbil med älgdekaler på och frågar om vägen. Då skall dom få vägbeskrivningen till soptippen.
Väl i hamn kontaktar jag Navigare och frågar när dom kommer. Vi kommer inte sa dom. Dom hade ingen tekniker som ville åka dit. Men vad fan. Kunde du inte kläckt ur dig det innan?

Fick då frågan: Varför åkte ni inte direkt till Zakyntos? Ja det kan man ju fråga sig.
Man hade ju tidigare berättat att det var lättare att fixa alla problem innan man kom ut på öarna. Så hur svårt kan det vara.
Allt nog så kom vi överens om att vi skulle dra i vettig tid och vara i Zakynthos vid lunch eller senast 13.00. Låter för stunden som en bra plan. Kan man lita på den bara?

Om någon tänker gå till Killini så gör inte det. Ett färjeläge med superkassa restauranger etc.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-