Inga paddor men väl en puma....

Vid midnatt slocknade vinden helt och i och med detta slutade den naturliga fläkten att fungera. Våra batterier är dåliga så ikväll och i natt skulle vi testa vad som händer om vi kör utan någon som helst förbrukning. Inga mobiler eller annat låg på laddning, kylskåp stängt och ingen fläkt. Det enda vi hade igång var vår ankarlanterna. När vi gick och la oss stod mätaren på 13,5 och på morgonen hade det larmat och vi hade 11.4 V. Hur kan en LED-lampa tömma batteriet så? Eftersom det blev riktigt varmt på natten och ingen fläkt skulle köras fick man finna på andra kylande lösningar. Det blev helt enkelt en cola-burk från kylen som fick användas som fotkudde. Anledningen till detta är ju helt enkelt den gamla regeln: håll fötterna torra och varma så fryser du inte så analogt med detta så borde det funka att göra motsatsen. Vet inte om det var min nya innovation som gjorde att natten gick smärtfritt eller så var man bara trött.
En underbar morgon. Att ligga på svaj i en vik övernatten är obetalbart och kan nog endast riktigt förstås av de som gjort det. Såklart kan det blåsa upp och då är det naturligvis inte lika kul.
Vi tog upp ankaret och gled sakta bort till den lilla ön Marathonisi där alla turistbåtar med glasbotten och gapiga, rosa britter verkade häcka. Annette påstod att hon såg en sköldpadda. Inte vet jag för det kunde nog lika gärna varit ett Lidlpåse. Släppte ankaret i det vi trodde var den godkända zonen och åt frukost. Sen blev det till att plocka fram dingen för att ta sig in till ön för att kolla efter skölppaddor. Då visar det sig att dingen läcker som ett såll. Vatten rinner in i en fog som släppt i botten. Få försöka limma sen men nu kör vi in till ön. Hittar tyvärr bara en massa flaskor som lämnats kvar sedan någon hade fest på stranden. Ön i sig var fantastiskt vacker med grottor och kristallklart vatten. Tyvärr såg vi inga sköldpaddor nu heller.
Idag skall ju Elin komma till Zakynthos och eftersom det saknades vind så blev det motorgång till hamnen. I hamn kl 14 och det var verkligen varmt när lagt till. Det slappades på däck i väntan på att vi skulle hämta Elin. Dagens höjdpunkt var nästan när vi gick in i flygplatsterminalen. Det var luftkonditionerat. Och det rejält. Vi bara satte oss på några stolar och njöt.
Rätt var det var kom Elin med ett stort leende. Härligt att se henne. Hon hade en tung väska och ett tungt handbagage. Hon hade fått böta för övervikt i Köpenhamn men inte i Aten så förmodligen hade dom tappat lite prylar ur väskan vid omlastningen. Man må väl säga att gener är träffsäkra. Hur skall hon kunna planera och packa för 14 dagarsresa om inte föräldrarna kan det.
Hennes förklaring är väl bara köpa. Det är inte fel på min packning. Jag är bara bortrest lite för kort tid….
Satte mig med något kallt att dricka för att kolla vad hon hade med sig. Tror det var 8 klänningar men förvånande bara 5 par skor. Och en burk Turkisk peppar till pappa.
Det blev en god middag innan det var dags att natta Elin som varit på benen i snart 2 dygn…

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-