En lång dag på sjön...

Det blev en del filosoferande i sittbrunnen när vi kom till båten. Nöjd att jag bad djurplågaren dra åt helvete men samtidigt missnöjd att hans kompis lyckades lugna mig. Hade med glädje kastat gubbfan i hamnen.
Men… Kanske lika bra det som hände.
Vi funderade på hur vi skulle göra imorgon. Skall vi ta oss sakta mot kanalen och ta ett par nätter till i Korintviken eller skulle vi satsa på att nå kanalen imorgon, tisdag?
Beslutet blev att vi inte skulle ta något beslut. I alla fall inte nu. Kom i alla fall överens om att sticka tidigt och se hur vädret och våra intentioner blev efterhand.
Vi vaknade vi 6 och solen hade inte stigit upp än även om det sakta ljusnade. Helt lugnt i hamnen och det såg ut att bli en fin dag igen. Den 17:de i ordningen denna semester. Vi la ut så tyst vi kunde så vi inte skulle väcka våra grannar i hamnen.
Vi tuffade sakta ut ur viken och tryckte in autopiloten med kurs på kanalen. Satte oss i sittbrunnen med varsin kopp kaffe och väntade på soluppgången. En helt fantastisk känsla att tuffa över spegelblankt vatten och se solen komma upp bakom bergen. Tror detta är kvalitetstid…
Efter några timmar vaknade Elin och Elias och var hungriga som två fågelungar. Frukost serverades vid 9 och det var fortfarande spegelblankt. Så vi fortsatte mot kanalen. En del badstopp på vägen för det var en fruktansvärt varm dag utan den fläktande vinden. Fartvinden hjälpte inte mycket…
Lunchen bestod av vitlöksfrästa jätteräkor och kallt vitt vin (till dom vuxna). Funkar hur bra som helst på en tisdag.
Vi närmade oss sakta kanalen och det var dags att anropa ”tornet”. Letade i boken efter vilken kanal som gällde och då får jag se att kanalen är stängd för underhåll på tisdagar. Mellan 8.00 – 18.00. Skall vi nu ligga och vänta i 4 timmar för att få komma igenom?  Kontaktade kanalkontrollen på WHF, kanal 11 men fick inget svar. Har dom stängt så in i helsike att ingen ens svarar på WHF? Hittade då ett telefonnummer och ringde upp och fick till min stora glädje veta att kanalen är öppen ändå men att dom inte hört mig på WHF. Testade att kalla upp igen men inser att vår WHF inte fungerar som den skall. Typiskt.
Dock lovade personalen att släppa igenom oss snarast om vi la oss på vänt i hamnbassängen.
Efter en kvart sänkte dom bron och vi fick passera. Återigen en mäktig upplevelse att se detta mästerverk.
Efter kanalen kom vinden tillbaka och det med besked. Vi fick byar på 15 m/sek men i stort en bra segling till den som skulle bli vårt mål, Korfos. Dessutom hade vi kontakt med Maja of Sweden som gick till samma hamn. Skulle bli kul att träffas. Loggen stod nu på 60 NM så det var en lång tur idag. Skönt att få komma iland.
Maja hade kommit i hamn en stund innan oss och dom välkomnade oss på kajen med mooringlinor i högsta hugg. Milou och Stefan firade 25 årig bröllopsdag så det var feststämning ombord. Middag 3 meter från landgången. Hur mysigt och trevligt som helst….

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-