Har tre veckor redan gått?

När vi kom ner till Grekland för snart tre veckor sedan så kändes det som om vi hade en evighet framför oss. Men nu börjar faktiskt semestern ta slut.
Vi har den tråkigaste sträckan framför oss idag. Dels för att det är sista dan men också för att vi mycket sällan har bra segling från Poros. Antingen rak motvind men mycket vågor emot oss eller dålig vind. Hur skulle det bli idag? Prognosen visade måttliga vindar men vi hoppades att dom som vanlig var fel och att vi skulle få lite mer vind än så. På pappret så riktningen rätt ut. Till en början nordväst och sen nord. Men först ville vi bada och vi la oss i Askeliviken öster om Poros. Det visade sig till ungdomarnas glädje att man kunde åka vattenskidor och ringar. Något vi missat tidigare år så det var kul att hitta ett alternativ till Ryska-viken. Det blev någon timmas badande och åkande för Elin och Elias och därefter gick My Elfri mot Lavrio. Maja skulle komma senare…
Det blev precis som meterologerna förutspådde för en gångs skull. Dåligt med vind och ingen bestämd riktning heller för den delen. Så det blev upp och ner med seglen till matrosernas förtret. Det kunde ju hända att man på så sätt kom i skuggan och inte kunde pressa sista dan.
När vi närmade oss Lavrio så gick vi in i en liten vik (Panormos) som vi många gånger snabbt kört förbi. En vik att lägga på minnet för framtiden. Fungerar säkert som en bra vik vid hårt väder. Det blev några snabba, sista dopp innan vi tuffade in till vår hemmahamn.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-