Sista natten med gänget...

Idag är målet att komma till Trogir. En kort tripp på 15 NM så idag har vi mycket till för sol och bad. Efter frukost tuffade vi mot en vik på ön Solta. Ankrade upp längst in i viken och tog tampar iland så vi skulle ligga lugnt. En härlig förmiddag med härliga bad och slappande på däck.
Lunchen intogs på Maretas konoba en bit bort i viken. Vi fick köra shuttle med dingen för att få alla iland. Vi fick åter riktigt god mat och en fantastisk vy från den högt belägna restaurangen. Bra utsikt över Hakuna Matata med XL-flaggan hade vi också. Lite kul blev det när vi skulle betala att få reda på att kortmaskinen inte fungerade förrän kl 16 och nu var kl 14 så det var ett problem. Men med lite förhandlande så löste även detta sig och plötsligt fungerade maskinen även innan 16.
Vi han med lite fler dopp innan vi gav oss mot Trogir. Idag hade vi tur och kunde få tag i hamnkaptenen som skötte kajen i gamla stan där alla doms stor grabbarna får ligga. Idag var det lite stora båta så vi kunde få ligga där idag. Bara vi försvann innan kl 12 imorgon. It´s a deal. Trevligt att ligga längs kajen på ”fina gatan” där turister låter sig fotograferas med vår båt i bakgrunden. Med XL-flaggan vajandes i vinden….
Ikväll var det sista natten med gänget och det känns alltid sådär när det är dags att skiljas från vänner, nya som gamla. Men nu skulle det bli mat på restaurang Fontana och inte tänka på morgondagen. Som vanligt en kanonkul kväll tillsammans. En del gick och la sig hyggligt tidigt på kvällen och en del tidigt på morgonen. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-