Äntligen semester....

Visst är det väl så att planeringen inför en semester är halva nöjet?
Så är det i alla fall för oss. I flera månader kommer vi osökt eller sökt in på var vi skall gå på nästa segling. Vilka öar och hamnar vi skall besöka osv. Varje gång lovar dessutom vi varandra att vi skall utforska öarna lite mer än vi gjort tidigare. Det finns faktiskt en hel del att se på land också. Tror vi J. Ofta är det ju så varmt i juli så man bara vill kasta loss och lägga sig i någon badvik.
Ett annat mål är också att 50% av hamnarna skall vara nya för oss. Ibland är det tryggt att veta var man hamnar men förbannat kul att få uppleva nya ställen. Förra vändan i Joniska övärlden var det inget problem att nå detta mål då denna del av Grekland var helt nytt för oss.
Planen denna sommar är att passera genom Korintkanalen, ut i Korintviken och vidare ut Joniska åter igen. Detta område gav mersmak. Lite lugnare, lite grönare, lite mer ordning i marinorna och sist men inte minst, lite svalare. Eller rättare sagt inte riktigt så hett som det kan vara i tex Saroniska övärlden. Förra året slog det på ca 5 grader och det gör ganska stor skillnad när man skall försöka sova i en båt som ligger i ett 28 gradigt vattenbad.
Fredag eftermiddag så nu är det färdigjobbat på ett tag. Semester väntar runt hörnet. Härlig känsla. Det kommer bli en intensiv höst så det är bäst att ladda alla batterier nu.
Packningen som jag inte ens börjat med väntar. Segling efter segling har jag kläder med mig hem som inte använts så utmaningen även denna gång är att packa lättare än tidigare. Dock gott om tid då planet inte går på några timmar än….

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-