Övningskörning...

Morgonen inleddes med att det hördes ljud från aktern och landgången. Det var töserna som kvällen innan blev beordrade att fylla på vatten. Deras evinnerligande okynnesduschande tömde snabbt våra tankar och man vet ju aldrig när nytt tillfälle ges att fylla på. Härligt med disciplinerad besättning. Inte helt vanligt på My Elfri.
Frukost och därefter ville Elin vara kapten och lägga ut. Hon gjorde även två perfekta tilläggningar. En ny hamnkapten var på plats och hejade på Elin. Gårdagens hamnkapten var väl hemma och packade. Vi hade ju blivit sådana kompisar så han ville väl följa med oss på vår segling. Dock dök han inte upp utan vi stävade ut ur hamnen utan att säga hej...
Det hade varnats för thunderstorms idag och mörka moln runt oss oroade lite. Men vi luffade söderut längs Kefalonias östkust och passerade staden Poros när sakta vinden återkom. Vid sydspetsen fick vi riktigt fin vind och vi bestämde oss för att gå direkt till Agios Nikolaos på Zakynthos. Dit skulle töserna anlända på morgonen därpå med färja från Pesada på Kefelonia. Taxi var beställd och vi kan lika gärna ligga där över natten som i Pesada.
En härlig segling där töserna satt i lovart med benen över relingen med varsin kall dricka och njöt.
Väl i hamn möttes vi av en ny kompis. Kostas. Han tog emot oss och förklarade att han ägde hela hamnen och han var mycket glad att just vi kom till hans hamn. Vi låg vid piren men skulle senare ledsagas av vår nye kompis till en plats med både el och vatten. Tjejerna tog en turbåt till dom blå grottorna som låg i anslutning till hamnen. Ett tiotal glass-bottombåtar låg i viken så visst var det en stor turistattraktion att titta på grottorna. Tre glada och nöjda jäntor kom tillbaka efter både bad och grottsimning.
Tyckte det tog lite lång tid innan Kostas återkom så jag passade på att spendera 1.97 € på hamnavgiften hos Portpolice. Men helt plötsligt stod Kostas ombord och ville lotsa oss till vår plats. Enastående service…
Vi blev placerade utanpå familjens Blue Cavebåt. Sladdar drogs från land och vipas hade vi el ombord. Det kändes som om vi låg lite provisoriskt men när Kostas vinkade in 2 Lagoon 450 som han tyckte skulle ligga hos oss blev jag riktigt orolig. Hur tänker karln? Dock hade kaptenerna på katamaranerna bättre omdöme än Kostas så dom la sig på piren istället. Men en grek som vill tjäna pengar ser inga problem, bara möjligheter.
Det blev en del bad i viken i kristallklart vatten och sen middag på stranden. Magiskt…
Det blev även lite förmaningstal till töserna som skall bege sig till Laganas imorgon. Tror dom lyssnade men inget jag sätter pengar på…..

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-