Åter österut....

Återigen väcks jag av skrammel med vattenpåfyllningsarbete. Helt otroligt vad tjejerna levererar. Lite frukost och sen var det till att bära väskor för tjejerna. Taxin som hotellet lovade skicka kom inte men det löste gänget genom att förhandla fram ett bättre pris med en lokal taxi. Klart förväntansfulla passagerare vinkade glatt hejdå.
Vi la ut direkt och styrde kosan mot Korintviken. Svag vind men ok att segla i till en början men efter någon timme spegelblankt. Min teori att det skulle börja blåsa västlig vid klockan 13 kom på skam när det fortfarande var bleke så vi fick tuffa på med Pentan. Men plötsligt efter lunch fläktade det till och vi fick en läns mot Patrasbron. Klockan blev runt 20 innan vi passerade bron. Tog in seglen och körde den sista biten för motor. Bra att ladda batterierna lite extra då vi vet att Navpaktos, som vi nu beslutat oss gå till inte erbjuder denna facilitet.
Det finns egentligen bara 2 platser i den lilla hamnen där vi kan lägga till. Dels på den som vi kallar stadskajen. En kaj som förmodligen används av lite större båtar som kommer på besök. Dels är det en plats som ligger granne med portpolisens rib-båt. Dock får man passa sig då det ligger ett stenblock längst in så man får ligga med långa tampar. Här tycker vi man ligger bäst då man har hela stadens skådespel framför sig. Platsen vid sidan om fick vi reda på idag att där ligger en stor sten som fransmannen som låg där idag hade fått bottenkänning på. På stadskajen sitter man själv mitt i röran. Inte lika kul. Men det funkar…
Mycket folk i rörelse idag och man är lite av en attraktion när man kommer in med en stor segelbåt i en liten fiskehamn. Skönt att det är lugnt vatten i hamnen och att vi har bogpropeller så vi kan manövrera. Det blev rätt sent innan vi duschat och fått vår ankargrogg men vi ville ju ha något att äta även idag. När vi begrundat menyn på en av torgets restauranger så slog vi båda ihop menypärmarna samtidigt och tittade på varandra. Nej vi vill ha något annat käk ikväll. Var man än är så är menyerna väldigt lika och även om maten är god så är det gott med lite omväxling. Det blev chicken-wings från Goodys, en Mc Donald liknande restaurang på torget. Tog vingarna med oss på båten och satt där och knaprade och kollade på folklivet….
Ganska trötta efter 55 NM på havet denna dag...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-