Skånska Energi levererar....

Tillbaka i hamnen efter vårt teaterbesök insåg vi att vår kaj hade intagits att 10 st holländska båtar från en eskadersegling. Vi hade snyggt och prydligt anslutit vår el och vi tyvärr använda oss av vår sladdvinda då elstolpen låg en bit bort. Det visade även sig att man hade en annorlunda koppling i stolpen så vår sladd passade inte. Som tur var har jag min magiska väska med adaptrar till allt möjligt och mycket riktigt hade jag en som passade. Då kändes det som det är lönt att släpa alla prylar till och från skåpet i Lavrio.
Men, det ”roliga” var att den holländska flottan inte hade denna adapter men dom hade sett min sladd vinda. Så dom fick till en magisk röra med sladdar och kopplingsdosor. Problemet var då att vi skulle leverera ström till hela kajen och förmodligen skulle vår pott med Kwh ta slut innan kvällsgroggen. Men eltjejen på kajen lovade att elen skulle räcka utan problem såvitt vi inte hade AC i båten. Hon insåg nog inte att vi var storleverantör till 10 båtar + My Elfri. Dessutom var holländarna rätt kalla och hade inte känsla att någon betalt elen utan bara hakade på sina kontakter. Men vi tog det med ro och om vi kan hjälpa några kollegor så må det vara hänt.
Vi åt en fantastisk middag på apelsinlunden. Har inte namnet på restaurangen men en härlig atmosfär med apelsinträd bland borden.
Tillbaka i hamnen så verkade allt fungera men när vi skulle lägga oss vid 1 tiden insåg vi att fläkten stannat och elen slutat fungera. FAN OCKSÅ…..
Min pott var slut och det gick inte att köpa ny mitt i natten. Rev loss alla kopplingar och hittade en annan lösning med lite kopplande och mekande. Plötsligt hade vi ström igen men jag hade kopplat bort alla andra. Tyvärr så vaknade någon efter en stund i någon av dom andra båtarna och kopplade om allt igen. Annette märkte att fläkten stannade ett par gånger under natten så det var nog full aktivitet på holländarna. På morgonen fungerade det igen och härvan såg ut som tidigare på kvällen…..

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-