Klämd i Loutra...

Idag hade vi några alternativ.
Faktum kvarstår att det är onsdag och på fredag kväll flyger vi hem. Vi har haft tre otroligt sköna veckor och vill njuta in i det sista. Beslut nummer ett blev att tuffa ut till Dubbelviken utanför Merichas. Ett ställe som vi gärna återkommer till. Tillsammans med många andra för det låg redan många båtar på båda sidor. En del hade såklart övernattat men en del hade stuckit tidigt från hamnen och lagt sig för ankar i någon av vikarna. Vi valde ytterviken. Släppte ankaret på 5 meter och förundrades även denna gång hur klart vattnet är. Bad och frukost satt klockrent. Frukosten stördes bara av en tysk nakenbadande kvinna som cirklade runt båten. Det som syntes över vattenytan vara hennes snorkel och hennes gigantiska bakdel. Vi fattade egentligen inte grejen med att i vår närhet sola aktern. Men detta fenomen får vi googla på i lugn och ro när vi kommer hem.
När väl sjöodjuret lämnat oss vågade vi äntligen gå i vattnet igen.
Det blev en liten fimsnutt med lite fiskar som vi bjöd på frukost. Inser att jag inte kommer att bli någon naturfilmare men rätt fräckt att ligga i akvariet och filma.
Beslut nummer två innebar att efter lunch satte vi segel och dagens mål var Loutra på Kithnos östsida. Vi hade en frisk slör på drygt 10 m/sek så vi körde bara på genoa men höll god fart så vi var snart i hamn. Väl i hamn inser vi att många hade tänkt som vi och gått till Loutra. Vinden var sydvästlig och det är den mest ogynnsamma vinden för denna hamn. Vi blev anvisade en plats trots vi först inte hittade någon. Det blev långsides på fiskekajen. Väl där låg vi kanon. Vinden från kajen så vi ”hängde” i förtöjningarna. En hel armada båtar kom och det blev massor med märkliga tilläggningar men dom flesta fick plats. Även viken utanför hamnen hade en hel skog av master. Och för första gången här hade båtar lagt till på den gamla industrikajen utanför själva hamnen. Vi tyckte det var konstigt att vi inte fått någon lagt sig utanför oss. Just som vi tänkte det dundrade en katamaran Lagoon 450 in och ville ligga utanpå oss. Kändes lite kusligt när denna bjässe som väger minst dubbelt så mycket som vi låg som en vägg på vår babordssida. Vi höll tummarna att vinden inte skulle vända och katten skulle trycka oss mot kajen. Då hade vår lilla tyska segelbåt blivit en liten tysk kanot. Och som inte detta var nog kom en 50 fots segelbåt och la sig utanpå katamaranen. Som dessutom hade en packad besättning som snubblade runt på vårt däck i försök att komma av och på.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-