Sorg, skrivkramp och blandade känslor....

Farfar drar en vals med Elin för många år sedan... Farfar drar en vals med Elin för många år sedan...

Dagen efter vi kom hem från vår underbara sommarsegling blev min far hastigt sjuk. Han fick en hjärtinfarkt som han avled av efter 2 dygn. Han lärde mig segla som liten påg vilket jag är honom evigt tacksam för. Min far har alltid varit min/vår största supporter och läsare av vår blogg. En stor sorg för oss är att mina föräldrar kände sig gamla och inte orkade följa med till medelhavet och få uppleva det vi upplever. Så vår blogg lästes med stor iver som ett alternativ till att resa ner. Om jag inte uppdaterade så fick jag omgående ett samtal. En annan kul detalj var min fars nyfikenhet. Några dagar innan han gick bort så Facetimade vi. Han satt med sin iPad i sommarstugan i Kivik och hälsade på i sittbrunnen med direktsända bilder. Det gillade han….
Hans bortgång och vissheten om att han inte läser bloggen mer så tröt inspirationen och våra senaste seglingar i september och nu i oktober är inte dokumenterade.
Men… Det är dags att ta sig i kragen och skriva på. Kul för oss själv att ha bloggen som en loggbok. Och vem vet, han har kanske uppkoppling på sin iPad och följer oss någonstans ifrån.
Vårt kontrakt går ju ut i höst och när vi diskuterade saken i somras med min far så var han tydlig. ”Det är detta ni gillar så se till att göra det som känns rätt”. Han stöttade till och med tanken på att gradera upp oss till en katamaran. Lite kul för han var en blygsam, försiktig men klok man. Han såg på filmer på Lagoons hemsida och log brett och förklarade att vi nog blivit tokiga men det är klart vi skall köra på om det är det vi vill. ”Man lever bara en gång”.
Men han var dock noga med att påpeka att båten borde heta Hybris.
Nu blev det så att vi efter ett antal omständigheter kom till avslut med en i juli levererad Lagoon 400 S2 2014 som ligger i Turkiet. Navigare hittade även en köpare till My Elfri I så allt gick i lås på ett smidigt sätt. Kändes som om det var meningen även om jag inte är ett dugg vidskeplig.
Vi har sedan vi skrev avtal haft förmånen att segla en 400 S2 under 2 veckor i Kroatien och 1 vecka i Grekland med både en Lagoon 380 och en 400 S2.
Och det känns verkligen att vi hittat rätt båt…..
Från Aliomos, där vår hyrkatta hade sin hemmahamn tog vi direkt en taxi igår till Lavrio för att städa ur vårt skåp där vi haft alla våra prylar mellan seglingarna. Lite vemodigt att lämna Lavrio men ser fram emot nya äventyr. Till Grekland lär vi återkomma och hoppas få följa med Jonas och Mia med Maja of Sweden någon gång.
My Elfri I "träffade" vi i Poros för någon dag sedan. Hon låg tyst och stilla förtöjd vid kajen utan besättning så vi kunde säga hej till henne i lugn och ro. Hon har gett oss mycket glädje, den lilla tösen...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-