Inget är som väntans tider...

Första bilden på vår ögonsten... Första bilden på vår ögonsten...

Äntligen känns det som om våren är på gång. Satt ute och käkade lunch idag.  Men vi kanske inte skall klaga ändå. Vintern såhär långt har ju faktiskt varit ganska skonsam. Även om det varit rått och gräsligt kallt som det bara kan vara vid kusten i Skåne. Det klarnar mer och mer i mitt huvud att jag inte vill frysa flera månader om året. Man drar upp axlarna och huvan på jackan i november och släpper inte ner dom förrän i slutet av mars.
För att åter få en lusing till i april om man har otur….
Nej, dagdrömmarna handlar om att bo i ett mänskligt klimat om några år. Kanske på My Elfri II.
Vem vet…
Tex fira jul i Västindien med barn och eventuella barnbarn. Mycket kan hända men man får väl drömma, eller?
Men nu är nu och förväntan är stor och planeringen är i full gång inför årets seglingar. Det blir ett spännande år.
Först åker vi ner i början av maj på jungfrutur och får träffa My Elfri II för första gången tillsammans med Mia och Jonas. Veckan efter kommer nästan hela gänget ner från vår segling v44. Innebär att Jonas och Mia hoppar över till Blondie II och seglar familjerna Lindbergs nya båt. En systerbåt till My Elfri II. Skall bli hur kul som helst…
I juli sticker vi med hela barnaskaran med respektive så vi blir 8 personer ombord. Dom får bara vara med en vecka sen vill Annette och jag ha en vecka för oss själv. Skall bli kul att utforska Turkiska kusten under 4 veckor i år totalt.
Någon i familjen fyller jämt och det skall ju firas. Vi bytte bort vår sista chartervecka i medelhavet mot två veckor i Thailand i oktober. Lite off-season men det skall bli förbannat spännande. Med lite kontakters hjälp har vi kommit i dialog med en skeppare, Captain Ted, som basar över en 160 fots motoryacht. Hans arbetsgivare är tydligen en rik IT-kille som vill ut och åka båt ibland. Just nu ligger han på varv i Singapore efter 2 månaders tur i asien. Av honom har jag fått 3 sjökort runt Phuket där han plottat in pärlor som han rekommenderar. Vi är dessutom bjudna på Barbecue när vi kommer ner så det kan bli kul. Skall bli mycket spännande att uppleva nya seglingsparadis under året.
Just nu pågår uppdatering av My Elfri som vi vill ha henne. Fast wi-fi, kylskåp i cockpit, holdingtankar till alla toaletterna, compositlandgång, ankarspelskontroll på styrplatsen, laddningsregulator och sist men inte minst, undervattensbelysning…. Kommer bli coolt.

Just nu är det 57 dagar, 22 timmar och 14 minuter tills planet går till Turkiet.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-