Ölüdeniz...

Vi tog beslut om att segla söderut och runt udden och gå till Ölüdeniz. Turkiets mest fotograferade strand. Det skulle bli regn och åska idag också men det är klarblå himmel och varma vindar så vi antog att meteorologerna inte är bättre i Turkiet än hemma.
Det blev lite motorgång innan vi satte segel. En helt ok vind förde oss sakta fram. Vi njöt i fulla drag i solen. Tills vi plötsligt ser att det mörkar rejält i öste. Blixtar slår ner i havet och det syns på håll att regnet närmar sig. Lite konstigt dock att inte vinden ökar som det brukar göra när det drar ihop sig till åska. Istället lägger sig ovädret precis framför bergen och över stranden som är vårt mål där vi tänkte käka lunch.
Väl framme så fick vi med bara fantasins hjälp ana hur fint det kunder vara här om det var solsken och stranden full med folk. Vi var tämligen ensamma när vi ankrade upp och fixade till vår lunch. Stora färska räkor i vitlöksröra.
Underbart gott….

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-