Två veckor går rysligt fort...

Ok det fanns ingen återvändo så vi tuffade norrut mot Göcek. Vi skulle vara tillbaka till basen innan 18 och det klarade vi precis. Tankade och tömde avloppet på macken och fick därefter vår stämpel i det blå ”avloppskortet”. Viktigt att ha koll på detta har vi förstått. Annars blir det böter…
Vi välkomnades av Cenk och hans gäng. Det känns verkligen bra att vara i Turkiet. Det är lugnt och behagligt. Dom verkar få mycket gjort utan en fullkomlig panik som vi ibland upplevt i Lavrio när vi kommer hem på fredagen.
Vår landgång hade kommit och Cenk visade stolt upp skapelsen. Han ville absolut inte montera den nu utan han ville göra det samma dag som vi kommer ner nästa gång. Ni skall vara dom första som går ombord på denna fina landgång, menar han. Härlig inställning….
Vi tog ångbåten in till Göcek och åt en fantastisk god middag på någon av dom många krogarna på hamnpromenaden. Minns inte namnet tyvärr.
Taxin skulle komma tidigt i morgon bitti så kvällen fick inte bli så sen..

Innan jag somnade försökte jag sammanfatta dessa två veckors upplevelser.

·         Göcek är en marina som vi alla tyckte var kanon. Lugnt och mysigt med trevlig personal. Att bo över i hamnens bungalows var ett upplägg som kändes kanon. Man landar vid 21-22 och är i marinan en timme senare. Ett glas vin på kvällen och sen gonatt i luftkonditionerade hus.

·         På morgonen tar man ångbåten in till Göcek för att bunkra mat och dricka. Sen är det ju så att eftersom det inte finns så många båtar får man oftast checka in ganska tidigt. Vid lunchtid…

·         Inte lång sträcka innan man hittar en vik första dan. Det räcker med 5-6 NM och du hittar en träbrygga med både el o vatten.

·         Många små mysiga vikar/träbryggor/restauranger i Fethyie-bukten så det funkar att plaska runt här en vecka om man inte vill gå längre mot Marmaris eller Kas.

·         Lite dyrare att äta men godare mat och även vinet är bättre än i Grekland.

·         Kul att det finns ställen som Yacht Classic hotell där man kan slappa vid poolen, äta mycket gott, gå på Hamam men även lämna in tvättpåsen.

·         Själva båten känns som en dröm. Och nog är det en pågadröm som gått i uppfyllelse att ha en så fin båt som denna. Stora ytor för besättningen att njuta på. Den lutar inte och det uppskattar gäster som tror dom skall bli sjösjuka eller är rädda när det kränger. Stora hytter med rymliga toaletter till varje hytt. Om det blir dåligt väder så kan man trivas inomhus ändå då man har 360 ° utsikt.
En nackdel är att det inte finns så mycket utrymme till kläder i hytterna men å andra sidan har man alltid för mycket kläder med sig som man aldrig använder.

Som sagt, mycket trevliga veckor med underbara vänner ombord och vi ser fram emot nästa tur i Juli med alla våra goa ungdomar…

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-