Äntligen Blue Cave...

Vi hade långt att gå idag. Planen var att vi skulle gå till Sköldpaddsviken som vi döpte förra gången vi var här. Viken mitt emot Cold Water Bay. Fick sitt namn då vi mötte en sköldpadda där då vi rekade.
Men först skulle vi tömma våra toatankar på Kas Marina. Jag ropade upp marinan och blev lotsad till tankstationen som även har hand om avloppen. Väl där mötte vi vår förste turk som vare sig var trevlig eller serviceminded. Men kan man klandra honom. Han hade ju ett skitjobb…
Vi lyckades fibbla till det så att avloppet forsade upp på däck istället för att sugas upp i slangen. Slyngeln på macken bara glodde och man kanske inte kan klandra honom. Han vet ju inte eller inte ens vill veta vad vi åt igår. Nåväl. Efter en del svabbande blev vi äntligen av med möget. Denna dag var jag väldigt nöjd att jag inte hade mitt luktsinne i behåll. En förkylning i våras försatte detta ur spel. Mest har det varit drygt att inte känna dofter men idag var det till glädje att inte heller känna stank.
Det blev motorgång till området utanför Kalkan då vi bestämt oss för att hitta Blue Cave trots gårdagens misslyckande. Efter idogt letande hittade vi den. Måste säga att dom skyltar dåligt från havet om sina sevärdheter. Vi simmade in i omgångar och visst var det fräckt. Ännu fräckare hade det nog varit att kommit dit på eftermiddagen då solen måste lyst in bättre i grottan.
Nu var det hög tid att ge oss av så vi inte skulle komma för sent och kanske snuvas på att få plats i Skölpaddsviken. Blev en del motorgång då det var rak motvind och dyningar. Efter ett tag tröttnade vi så det blev en långt utdragen kryss. Kattan är ju som bekant ingen kryssare och med mig vid skotningen gick det sakta.
Vid halv åtta närmade vi oss viken. Ingen sköldpadda men dock en speedad glassgubbe. Han insisterade på att hjälpa oss med tamparna iland så vi fick ju köpa några glassar, till 2025 års pris.
Verkligen mysig vik. Inte helt ensamma dock. En fransk familj i en katta med spädbarn som skrek i samklang med cikadorna. På andra sidan låg en överlastad Bavaria 38 med 7-8 man ombord. Som bjöd på gitarrspel och sorgsna ryska visor i natten.
God mat, chill och sedan godnatt…..

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-