Poolhäng och bröllop i Fethiye...

En helt stilla morgon och det blev frukost i sittbrunnen innan vi gav oss av. Idag är planen bad i en vik under förmiddagen och efter lunch sätter vi segel och drar rakt österut till Fethiye. Idag är det varmt även i vattnet. Över 30 grader.
Det visade sig att The Lindbergs på Blondie II också skall dit så det skall bli kul att träffas igen. Det blev en eftermiddag i poolbaren med ett par härliga Strawberry Daiquiri. Som en extra bonus visade det sig vara ett bröllop på gång på hotellbryggan och vi följde nyfiken ceremonin. Man tyckte dock att vi kom lite väl nära och bad oss flytta oss lite så vi inte riskerade hamna på fotografernas bilder. Onödigt att lägga timmar i Photoshop för att får bort några nyfikna turister från bilderna. Härligt att bryta av båtlivet med lite poolhäng.
Det blev en underbar middag på hotellets restaurang tillsammans med Lindbergs. Hur trevligt som helst. Kvällen avslutades på Blondie för ett par sängfösare.
När vi väl kom tillbaka till Blue Sea så insåg vi att vi gott kunde bädda i sittbrunnen. Det var säkert runt 30 grader och helt stilla. Bröllopet höll sakta på att klinga av så det var en mysig stämning i hamnen. Vi somnade snart men jag vaknade snart av någon kräktes våldsamt någon meter ifrån mig. Det visade sig att det var den brittiska kvinna som på kvällen kraxskrattat som Cruella de Vil. Hur dryg som helst och full som en alika. Men nu spydde hon som en kalv rakt ut i över relingen. Mysigt…
Kunde se henne framför mig att koka ihop sina häxdrycker nere i båten och blå rök som strömmade ur kastrullen. Men nu kom skiten upp igen. Du tål inte dina egna hopkok….
Tryckte kuddarna i öronen för att slippa höra eländet för det verkade inte ta slut….
Somnade tillslut om lagom till nästa incident. Jag fullkomligt stod upp i sittbrunnen då en man intill båten vrålade ut sin smärta. Det lät som om någon klämde åt hans genitalier med en stor rörtång eller liknande. Det var böneutroparen från minareten på andra sidan hotellet som vid 5-snåret skulle väcka alla rättrogna, och oss också faktiskt. När man trodde han var klar efter entoniga ramsor så drog hans herre åt tången och nya ramsor vidtog. Ett mycket effektivt sätt att få folk på benen. En typ av snooze fast på turkiska.
Vem har inte stått och provat sig fram på mobilen för att hitta lämplig väckningssignal. En som är så hög så att den väcker dig men på ett behagligt sätt ändå. Lite svenskt lagom.
Nej kör turkiskt så behöver du inte välja….. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-