Intryck från juliseglingen i Turkiet....

Reflektionen över vår resa denna gång är att vi verkligen trivs med vår nya location, Turkiet. Basen är kanon. Personlig service från ett lugnt och välorganiserat gäng. Med utmärkt ledning av Cenk. Sema är också väldigt serviceminded och snabb. Bla påfyllnad av pott till internet. När man hör att många har problem med att ha sitt internet igång så får vi hjälp på under en timme med att fylla på potten.
Vi har också haft tid att besöka lite fler ställen än förra gången och mixen av att bo i vikar och i små samhällen med viss konkurrens är klart hälsosamt för restaurangnotan. Vi gillade starkt vikarna och byarna runt Bozborunhalvön. Marmaris var som vi väntat en stor turistfälla med allt vad det innebär. Grymt haligali på nätterna men bra priser och god mat på krogarna. Inget ställe vi kommer att komma till så ofta.
Vädret var klockrent från första dagen till sista. Ett litet undantag när vi kom mellan Symi och turkiska fastlandet. Några moln dök upp och vi trodde att det drog ihop sig till oväder men efter en timme så lyste solen igen.
Vattnet var helt magiskt med över 30 grader under sista veckan. Man kan ligga i hur länge som helst och ja, det svalkar faktisk.
En tanke till nästa gång är att antingen klarera ut båten direkt och segla bland dom grekiska öarna alternativt att ta en envägssegling från Bodrum. Vi får väl se…
Under två veckor ensamma ombord hade Annette jag massor med tid att snacka framtid med segling. Det skulle vara kul om seglingen kunde få lite mer plats i livet än ”bara” våra ordinarie veckor. Många idéer kläcktes och en del är värda att fila vidare på.
Det gäller bara att våga.
Ett av våra stora glädjeämnen och minnen är att ha haft våra döttrar med respektive ombord första veckan.
Nästa tur med segling är till Thailand i höst som vi nu redan börjat se fram emot….

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-