På fasta grunder....

Vi har air-condition som kan köras på landström alternativt generator. Körde igång den på morgonen för att testa och det blev så kallt att det rann kondens på fönstren. Kostar 50 kr i timmen. Nej, det skall nog vara kris om vi skall dra igång denna. Tror det är lika bra att vänja sig vid den sköna värmen. Det är ju ett av skälen att vi är här.
Man fick inte lämna marinan utan att kontakta hamnkontoret på kanal 68 vilket vi också gjorde. Dom önskade oss en trevlig tur och meddelade att dom skickar folk för att hjälpa oss.
Men… Vi klarar oss ju.
Men nej. Tre man kom varav den ene i en RIB. Annette och jag hade redan gått igenom hur vi skulle komma ut. Bra med planering då vi är en liten besättning. En spring här, back och så släpp när båten pekar så, etc. Men icke. Killarna tog loss tamparna, tryckte ut fören med deras båt och vips låg vi i rännan på väg ut ur marinan. Det verkade som om dom ville säkra upp alla andra båtar från oss men kanske detta är en rutin. Får hoppas på det…
Blev genast påmind om grunt vatten då det låg en båt fast på en sandbank. Grynnan var tydligt utmärkt i sjökortet så man kan bara gissa om vad som gick snett.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-