Två turistfällor på samma eftermiddag...

Vi gick i rännan och vek av norrut mot Phang Nga Bay och gled genom ett myller av fantastiska öar som bara stack rakt upp ur havet. Kändes mycket märkligt att ta sig fram när ekolodet visade från 1 – 5 meter. Ett djup som man möjligen kunde förvänta sig av i en hamn etc. Vi är mer vana av att ekolodet oftast inte har kontakt med botten och djupet ligger på flera hundra meter. Dessutom skulle vi räkna med tidvatten. Tufft såhär på semestern. Vi hade rak motvind och 2 m/sek så segling blev det inte tal om. Så vi tuffade sakta fram och njöt att vi äntligen är har. Ett stopp på Kho Hang med sina grottpassager och branta berg. Ca 1000 kineser paddlade för livet och det blixtrade från deras kameror som om fan var lös  Vacker men det kändes som om vi hamnat i en riktig turistfälla. Massor med turisbåtar och kajaker for fram och tillbaka. Nej vi går vidare....
En glad fiskare och hans lika glade hustru kom i en långsvansbåt och frågade ifall vi köpa räkor. Fru Blomqvist nappade direkt och prutade inte ens. Behövdes nog inte för det kändes inte dyrt med hundralappen för en påse med jätteräkor. Snacka om färska råvaror. Vi ankrade upp i den södra viken på Koh Yang. Bara några hundra meter från James Bond Island. Vi var där för många år sedan och var egentligen inte imponerade då så förmodligen skulle vi inte vara de nu heller. Vi förundrades under eftermiddagen över tidvattnet som dränerade vår vik till den grad att Annette i princip kunde gå runt båten. Enligt appen så var max lågvatten inte nått så det kändes som en klok åtgärd att gå ut hundra meter och lägga om ankaret. Efter en underbar middag med räkor och stekt sparris tog vi ändå dingen till klippan. Alla turister hade nu åkt hem och solen var på väg ner. Det blev en kort visit för att sen styra mot viken där vår båt, Ariel låg för ankar. En mycket trevligare upplevelse.
Inte illa med två turistfällor på samma eftermiddag.
Det blev en oförglömlig kväll i viken med en underbar solnedgång och trevligt sällskap som kompensation till "felaktiga" beslut om stopp under dagen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-