Planerat underhåll.....

Det blev en seg morgon efter nattens strapatser. Lite uppvaktning av 50-åringen i morgonsolen. Sen tog vi dingen in till stranden för att gå lite i byn, Chalong. Det blev en del dividerande om hög och lågvatten igen. Högvatten skulle vara kl 11 och klockan är nu strax efter 10. Hur långt upp på stranden skall vi släpa dingen för att vara säkra på att inte havet tar den. Och hur långt skall vi släpa på den tillbaka till vattenbrynet då vi efter några timmar kommer tillbaka. Vi överdrev naturligtvis och dessutom slängde vi in ankaret vid muren till strandrestaurangen till ägarens förtjusning. Turister med 0 koll…
Det blev en tur till ett varuhus som enbart var tänkt för européer som valt att bosätta sig i Chalong. Där fanns allt man kände igen. Tyska korvar, danska charkuterier, norsk lax och svenskt knäckebröd. Men även japanska gurkor gick att köpe. Därefter blev det en timmes fotmassage. Underbart skönt. Lite udda då min massör var en ladyboy med blommor i håret och skäggväxt. Det blev nog en sen kväll igår så han gick till jobbet orakad. Noteras kan att han var mycket duktig på fötter….
Nöjda blev det en lunch på Kan Eeng Pier. Mycket gott och framför allt trevlig location vid piren, trevlig service och bra priser. Vägen tillbaka till vår strandade dinge gick genom ett reningsverk, en bargata och en knarkarkvart där en mops bestämt sig för att bo.
Vi fick släpa dingen 100 meter då vattnet nu dragit sig tillbaka. Till var hjälp fick vi två glada thailändare som hade strandat en Lagoon 380 för att slipa och måla botten. Ett smart och billigt men framför allt ett coolt sätt….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-