Lite Riverdance på kvällskvisten

Vi startade generatorn så vi kunde köra AC någon timme innan vi skulle lägga oss. Efter ett kvällsdopp började vi båda dansa Riverdance kombinerat med Electric Boogie. Det kittlade under våra blöta fötter. Slängde oss i nätet för att slippa bli strömförande. Rätt obehagligt även om det är kul att dansa. Misstänker ett jordfel eller liknande i generator. Så om vi skall köra generator så måste vi vara torra och sitta ni nätet. Mitt i natten vaknade vi båda två. Helt genomsvettiga. Kylan vi laddat båten med var borta, vinden var noll, fuktigheten var 100 % och båten ligger i 35 gradigt vatten så vad kan man vänta sig. Lösningen blev en iskall flaska öl. Inte att dricka men som en kylklamp. Den fick ligga på bröstet tills man blev sval och somnade igen. Billigare än att köra air-condition.
Åter en go morgon.
Idag skall vi gå vidare. Vart vet vi inte. Dock kände vi att det är förnuftigt att bunkra både mat och vatten i tanken.
Att fylla vattentanken kostade hela 100 Bath eller 25 kr. Klart överkomligt.
Nu var det skönt att komma iväg. Vi gick ut Chalong och vinden inbjöd för första gången till segling. Det var då vi upptäckte det. Det fanns ingen elvinsch. En bagatell kan man tycka men det var rätt drygt att hissa ett kärvande segel i en 24 meters mast. Men det gick. Tråkigt bara att seglet var helt grönt av mögel. Så är det nog i detta klimat med hög fuktighet. Vi gled söderut och mötte plötsligt en man på en ståpaddelboard. Såg skumt ut på håll. Någon såg ut att gå på vattnet. Lite för tidigt på dagen för sådana syner. Vi möttes och växlade några ord. Han var på väg från en ö i fjärran till fastlandet. Förmodligen flera kilometers färd på brädan. Klart imponerande…. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-