Äntligen skaldjursfrossa....

Vi gick vidare och rundande Koh Lantas sydspets och la oss vid en boj i Kantinang Bay. En trevlig vik med en stor resort och några enklare syltor, vilka vi gillar. En lunch in en av dom enklare restaurangerna och sedan njöt vi ombord tills solen dök. Och faktiskt månen dök upp. Vi har nog noterat dess närvaro med tidvattnet med inte sett den…
Lite senare tog vi åter dingen in till stranden. På eftermiddagen hade vi tagit en promenad i potatismjölet på stranden och gjorde ett stopp på den ”fina” resorten. Vi hade där provdruckit varsin signaturdrink som dom kallade dom och vi beställde då bord för middag till kvällen.
Fick sitta i sanden under ett palmbladstak. Mycket mysigt och en otrolig service mötte oss. Det här blir dyrt, var min första tanke.
Vi beställde en platta med både oxfilé, lammkotletter, hummer, tigerräkor, musslor och även grillad fisk i en märklig men läcker blandning. Hovmästaren imponerades över att vi seglat från Sverige ända hit och det hjälpte inte att förklara hur det låg till. Han var nöjd med sin uppfattning. Kunde till och med säga ”tack sa micke” och såg stolt ut. Vi berömde naturligtvis honom för hans perfekta uttal och önskade honom lycka till med språkstudierna.
En sanslöst god middag där vi även fick veta att Tigerräkorna var fiskade på djupt vatten och på så sätt politiskt korrekta.
Kvar låg en liten söt krabba och glodde surt när vi tackade för oss. Och speciellt dyrt blev det inte. Allt är naturligtvis relativt….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-