Vadå "spik i foten"....

Det blev lite shopping på vårt fina varuhus Phuket Village. Lite smått som behöver kompletteras. Tonic, ljus och Breezers mm. Innan middagen passar vi även på att få lite massage. Full fart i byn och det visar sig att det skall bli stora festligheter på stranden Den årliga kinesiska vegetarianparaden. Vad vi kan förstå är det en fest för att fira att den periodiska vegetarianismen för den kinesiskt rättrogna befolkningen i stan är över. Perioden varar i minst tre dagar men helst nio. Man klär sig i vitt, smäller smällare, går på glödande kol på stranden och sjunger entoniga ramsor. En grotesk detalj som tillhör är överdrivna piercingar som varje år leder till dödsfall pga blodbrist. I övrigt är tanken att festivalen skall främja god hygien, ljusstyrka och inre frid. Möjligen kan man tänka sig ett antal svidande fötter och ömmande kinder. Sångerna och smällarna fortsatte hela natten och vi kunde avnjuta denna tradition där vi låg på svaj i Ad Chalong….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-