Besök på Lady D....

Vi har via kontakter och tillfälligheter blivit inbjudna till en 165 fots yacht på återresan till marinan. Lunch skulle serveras kl 12. Så det gällde att komma i tid. ETA 12:01 och det blev det. Besättningen hade hängt ut fendrar på Lady D´s styrbordssida och vi la oss långsides. Vi kände oss väldigt små där vi låg.
Lunch och sedan gick vi en runda på båten. Båten är byggd som en expeditionsbåt med världen som arbetsfält. Nu ligger den baserad i Phuket. Dess nuvarande ägare, en mycket rik, 76 årig amerikansk man som nu är bosatt i Schweiz som gillar att snorkla. Varje vinter tar han sin båt och tolv man stora besättning på en långtur till intressanta vatten. Just nu planerar man en 5 månader lång tripp till Nya Zeeland. Tänk vad man kan göra med pengar. Eller vad man skulle kunna göra för dessa pengar i andra sammanhang. Kostnaden för att ha båten liggande i hamn kostar ca 1 milj dollar. Har för mig att tankarna rymde 450 000 liter så det kostar en slant att tanka också.
Inbjudan till båten hade vi fått från båtens kapten. Kapten Ted som förutom att han nu är heltidsanställd kapten på Lady D tidigare varit skeppare på en av båtarna i Deadliest catchs som går på tv ibland. Fiskare som kämpar mot kyla och hårt väder på Barents hav och fiskar kingcrab och snowcrab. Kul att lystna på några av hans erfarenheter därifrån. Det enda han saknade med att nu jobba i dessa vatten var vågorna. Här är ju bara platt vatten. Det var även Ted som skickade oss tre sjökort med hans inprickade favoritställen.
Båten hade några år på nacken men var väldig välskött. Renoverad i omgångar. Kul att gå runt och kolla. Väldig kaxig brygga med all den senaste teknik man kan tänka sig. Gick väl lite igång där.
En helikopterplatta är ju också en kul detalj som är rätt kaxig. Då kan man ju alltid ta sin chopper ut till båten.
Verkligen trevligt av Ted att få gå ombord och vi blev även inbjuda till hans födelsedagsbarbecue på lördag men då får blir det andra äventyr istället. 
Nu drar vi mot Phuket Yacht Haven Marina för avmönstring...
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-