Egentid med döttrarna...

Då var det äntligen dags att packa väskan och åka till Turkiet med Elin och Frida. Det skall bli underbart att få tillbringa några dagar ombord tillsammans. Tanken är att Elin skall tränas i att hantera båten. Kasta loss, sätta segel, segla, ta ner segel, lägga till vid kaj, lägga till vid boj, sätta linor i land, ankra, lära sig tömning av toaletter, navigera, etc, etc. Kan bli tufft att hinna med men vi måste i alla fall försöka. Elin har redan räknat ut att det kan bli tufft och det visade sig att hon hade köpt ett ”tålamodspaket” till mig med blodsockerhöjande innehåll. Hon känner sin gamle far. Tror dock inte det skall vara några större problem då hon varit med sedan hon var liten.
Vi träffade Frida på tåget till Kastrup och vi skyndade oss att hitta incheckningsdisken så vi kunde få lunch i loungen. Dessvärre tog det tre kvart att checka in och 15 minuter i security så vi var ganska hungriga när vi väl kom på plats. Dessutom hade Turkish Airlines flyttat bak avgångstiden från 13 till 12:45. Något jag inte kan påminna mig sett innan. Förseningar är man ju van vid men detta var konstigt.
I Istanbul regnade och åskade det. Riktigt busväder som följde oss till Dalaman. Vi slängde in väskorna i båten som låg upplyst och klar vid basen. Det låg även 7 andra Navigarebåtar inne vilket tydligt skvallrar om den dåliga uthyrningen i sommar. Vi tog samma taxi in till Göcek som vi tog från flygplatsen. Inte helt lätt att förklara för en turk som inte kunde ett ord engelska att han skulle vänta 5 minuter så vi kunde slänga in väskorna. Google Translate fick göra jobbet och det löste sig. Det blev en god middag på Kebab Hospital. Ett enkelt ställe med mycket god mat till bra pris. Dit lär vi återkomma.
Lite shopping av matvaror och sedan åter till basen. Vi var alla trötta efter resan.
Väcktes mitt i natten av ett skyfall så det var bara att rusa upp och stänga alla luckor.
Härligt att sitta ombord och se basen vakna sakta. Club Marina i Göcek är fantastiskt mysig och lugn. Kommer sakna denna bas nu när vi tvingas flytta. I oktober seglas ju My Elfri II till Karibien då basen i Göcek läggs ner. Sorgligt men lätt att förstå i dessa tider.
Nu skal jag bara se till att få upp töserna så vi kommer iväg. Får väl köra min berömda Riverdance på däck så det blir fart på dom..

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-