Overkliga och skrämmande nyheter...

Under middagen plingar våra telefoner till och vi läser. Skottlossning och två broar över Bosporen stängda. Vad innebär nu detta? Det tog inte lång stund innan nyheterna späddes på med ”lågt flygande flyg över Ankara och Istanbul”. Nu började det bli riktigt jobbigt och diskussionerna gick igång på allvar. Vad händer egentligen?
När det stod militärkupp, undantagstillstånd, utegångsförbud och krigslagar på skärmarna skenade det iväg väldigt i diskussionerna. Vi försökte med alla till buds stående medel informera oss om vad som händer och vad vi skall göra. Skall vi dra till Rhodos? Skall vi ta en taxi till flygplatsen för att komma iväg? Eller kanske bara stanna kvar. Här är ju lugnt och man märker ju inget om vad som händer. Möjligen tystnade musiken i restaurangerna och man hörde bara ljudet från tv och radio. Vi hade kontakt med Navigare men även med ägarkollegor på andra navigarebåtar i området.
Till slut kom vi överens om att informera alla därhemma att vi mår bra och är i säkerhet. Och att vi noga följer utvecklingen och återkopplar hemma. Vi tog även beslut om att gänget som skulle åka till flygplatsen i natt stannar och avvaktar.
Vi kröp till kojs med en overklig känsla. Att det skulle komma fler terrordåd var ju inte osannolikt men en militärkupp är ju lite oväntat, milt uttryckt…
Och vi sitter mitt i detta, typ…

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-