Ettan kom, tvåan kom och trean kommer så småningom.....

Efter långa diskussioner så har vi äntligen skrivit på för ny båt. Känns lite lustigt då det inte var något fel på den förra.
En lång historia kort: 
Man ville från Navigares håll stänga basen i Turkiet pga all oro där. Förståeligt men tråkigt. Kommer inga chartergäster så är det ingen bra affär att driva charterverksamhet. Planen var som jag tidigare berättat om, att flytta dom större båtarna till British Virgin Island då efterfrågan slagit i taket där. Detta var då ett enkelt sätt att lösa den akuta situationen.  
Detta var såklart inget vi ville med vår båt. VI vill lite halvspontant ta en extra vecka om det blir läge. Lite svårt om man skall resa över Atlanten för att segla en vecka. Vi protesterade högljutt men i kontraktet hade Navigare all rätt att flytta båten vart man vill. Utan egentligen något bättre skäl än att man vill.
Diskussioner sattes igång med Navigare och vi hoppades in i det sista att vi skulle få stanna i Medelhavet men icke. Då kom idén att My Elfri II löses in och vi går in i ett nytt kontrakt. Inte helt aptitligt då planen var att vi skulle segla privat efter charterperioden. Om vi byter båt så förflyttas denna möjlighet flera år fram i tiden.  Båten som vi först fastnade för var den nya Lagoon 42. Lite större och lite coolare. Men den kunde inte levereras förrän våren 2018. Kändes inte som ett bra alternativ varav leveranstiden var ett av dom. Dessutom dyrare och lite sämre layout i våra ögon. Som tur var flög vi till Helsingfors för att kolla in det enda exemplaret här i norr såhär långt. Vårt beslut föll därefter på en Lagoon 400. Samma modell som My Elfri II men en annan layout. En ägarversion där ena skrovet innehåller en stor hytt med stor toalett, duschrum, massor med garderober, soffa, skrivbord och en härlig space rent allmänt.
Passade även på att adderat till lite lull-lull som Code-0, inverter och Annettes självklara krav. Högtalare i fören på båten så man kan digga i nätet.
Båten kommer att ligga i Kroatien och med option att flytta till Grekland när det är möjligt juridiskt och om vi vill. Vi får väl se…
V 38 var vi nere ett gäng i Kroatien och seglade med två cattor. Passade då på att kika in på en lika dan båt som låg vid kaj. Barbarossa. Vi blev nöjda med vad vi såg och ser fram emot att segla jungfrutur i april-maj nästa vår.
Behöver jag säga att hon kommer döpas till My Elfri III?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-