ŠEŠULA BAY...

Det visade sig snart att värmaren i vår hytt inte fungerade så det blev lite felsökningsarbete på morgonkulan. Kompenserade dock med att köra babords värmare för fullt. Funkade men vi tog kontakt med Navigare för råd. Dock menade dom att dom ville titta på det själv. Ryktet om min händighet hade nått Kroatien tydligen. Vi kom överens om att gå till Sesula eller Batman-viken. Det fanns tekniker på Solta så detta var det bästa stället att gå till för att få hjälp.
På tal om kyla. Jag stoppade ner vin, vatten och tonic i den stora extra kylboxen i salongen. Även frukt och grönsaker borde vara kylda tyckte jag. Lätt förvånade på morgonen att dom gula bananerna blivit bruna över natten och rädisorna var stenhårda. Salladen såg ut som en tångruska. Det var ingen kyl utan en frys. Suck….
Solen hade klättrat upp över berget och värmde gott. Vi kastade loss efter frukost och gled sakta ur den långa viken. Rundade ön och satte segel. Vi fick en härlig segling runt 7 knop. Det blev dock lite kallt i vinden som låg på 7-8 m/sek så vi satte oss i salongen och njöt istället.
Vi förtöjde vid Sismis restaurang tog kontakt med Navigare och förklarade att vi nu låg på överenskommen plats. I call you back blev svaret och han la på. Ringde tillbaka efter fem minuter och förklarade att dom inte hade någon servicekille på Solta såhär efter säsongen. Kom istället överens om att vi kunde gå till Hvar, Vis, Trogir, Vodice eller Primosten. Ok vi tar beslut imorgon och återkommer. Vi får se vad vi gör. Beror på vinden liksom.
Det vankades nu lunch och det blev sill och nubbe. Potatisen och äggen hade mirakulöst klarat sig från mitt nerfrysningsupplägg.
Vi tillbringade dagen i nätet på fördäck och det blev en härlig söndag i solen.
Middag på Sismis med en otrolig gryta med Vongole och stora räkor.
Trötta med nöjda med dagen kröp vi till kojs tidigt. Måste vara vintertidsproblemet…

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-