Äntligen november....

Igår så pluggade vi i båda elkablarna för jag ville verkligen testa AC. Är ju inte bara kyla utan även värme och avfuktning. Helt magiskt klimat i båten. En sån borde man ju ha.
Det blev en härlig promenad på morgonen. Tog turen upp till kyrkan även idag för att kolla så fint man gjort. Lite inköp och därefter kastade vi loss. Solen lyste från klar himmel. Dessvärre skulle det bli för lite vind idag men den räckte. Motorseglade i maklig takt och efter nästan 40 NM kom vi till Stari Grad. Det blev en hel dag i nätet. Solen i nyllet och vi låg i lä för vinden på 5 m/sek kom akterifrån. Det var ju bra att vi inte bokat plats. Vi var helt ensamma även här. Ingen hjälpte till med mooringlina så det blev långsides parkering. Känns konstigt att det bara var några veckor sedan vi var här och då sprudlade livet i hamnen. Inte minst på Baramundi som hade tjejfest på eftermiddagen. Planen var för morgondagen var att hyra en bil och köra runt Hvar. Så vi letade upp hyrbilsfirman som såklart hade stängt för vintern. Dom svarade inte heller på numret man angav på dörren.  Dock hade dom en hemsida där man kunde boka. Vi testade detta men hade inge förhoppning att vi skulle få en bil till imorgon. Oj vad vi bedrog oss. Strax efter jag tryckt på enter så ringde firman upp och ville vi skulle träffas om en stund så kunde vi få bilen redan nu. Killen var i kyrkan men skulle strax komma vilket han också gjorde. Vi fick en knallröd Suzuki 4x4. Bra service.
Sen var det dags att hitta en restaurang som var öppen. Inte helt enkelt. Allt var igenbommat. Kändes nästan som en spökstad. Till slut hittade vi en lite sylta. Ok mat men bedrövligt vin enlig Annette. Jag är ju inte kräsen så det funkade gott för mig.
I natt får vi köra dom vanliga värmarna då vi inte har landström. Det funkar bra det med. Blev snabbt bra klimat ombord.
Gonatt….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-