Elin åker på sailingschool

“Visst hade du egentligen velat ha en kille istället för mig, pappa?” Frågade jag när jag var liten.
“Nej det är inte nödvändigt, bara du tycker om samma saker som mig” svarade pappa..
Så när jag för några veckor sedan tog beslutet att anmäla mig till en sailingschool i kroatien så visade pappa mer entusiasm än vad Elin, 6 år gjorde när hon fick syn på jultomten.
Detta har varit uppe på tapeten i många år men det har bara inte varit läge. Första steget var när jag tog mitt förarbevis för ca 3 år sedan men tyvärr får man ju inte ut något praktiskt av det.
Vi fick ju för oss att det praktiska kan vi väl lösa själv då vi har en båt och vi har pappa som har seglat sen många år tillbaka. så vi planerade en egen “sailingschool”..
men… när läraren, vilket i detta faller var pappa, har samma humör, samma tålamod och samma matklocka som mig, kan du själv tänka hur det slutade.
Så… inatt bär det av mot kroatien. Klockan är ställd på 0:44 och Elias och pappa är så snälla och kör mig till Kastrup. Får köra lite tidigare då det antagligen är mycket kontroller efter det som hände i Stockholm idag..
Planet går kl 6 och jag hinner nog knappt stänga ögonen och somna innan jag två timmar senare är framme i Split.
När denna utbildningen är klar kommer jag förhoppningsvis komma hem med ett vhf-intyg, ett intyg på att jag får köra en båt upp till 24 meter och lite nya stämplar i min lilla blå bok.
Tanken är att jag ska gästskriva lite på My Elfri’s blogg under mina två veckor jag är iväg. Så kika in här emellanåt så ni får se hur jag har det och om jag lär mig något nytt.

-