Första dagens utbildning

När klockan ringde vid halv sju tror jag att jag redan hade vaknat tio gånger den natten. Vanligtvis sover jag oerhört bra i båtar, men denna gången var annorlunda just för att det var svinkallt! Ingen värme var på och jag hade två täcken plus en tjocktröja men det hjälpte inte. Det är inte så konstigt eftersom vattnet är kallt runtom båten och att det nog inte är varmare än 9 grader på natten. Det var skönt när solen gick upp så man kunde tina.
Frukosten var ett företag i sig. Alla skulle ha olika sorters ägg. Skippern ville ha två stycken sunny side up, en ville ha tre ägg scrambled, någon skulle ha hårdkokta och någon löslokta. Vadå komma överens? Nejnej.
Vi började första dagens utbildning med att lyfta på alla kuddar och golv för att se vad som fanns inuti båten. Det är mycket nya ord som ska läras och det är i högt tempo. Som att springa in i en vägg ungefär.. Denna dagen var det endast teori men vi fick även lära oss hur man korrekt kastar mooringlinor och hur man binder samman dem när de inte ska användas. När klockan var 19 var vi klara för dagen. Wow vad det snurrade. Så mycket nya ord och termer som ska in. När det är helt nya ord man inte kan sedan innan eller har hört innan är det svårt att lära sig teori om de sakerna, med det ger väl sig snart hoppas jag!
Skippern har en bil så vi alla åkte iväg på kvällen och käkade på en restaurang en bit iväg. Det blev mixed grill och äntligen fick jag mina cevap!! När vi väl kom tillbaka till båten hade vi 50 sidor i boken att läsa till morgondagen. Jag somnade gott efter de sidorna...

-