Oförberedda prov...

Oförberedda prov är jag inget fan av. Så när det kom på tal blev jag lite nervös. "Jag vill se ungefär var ni ligger, för kan ni inte detta är det verkligen inte bra"
Jo men det gick bra. Det handlade om den personliga säkerheten, konstruktionen på båten, båtens säkerhet och lite knopar. Efter provet hade vi teori hur seglena fungerade. Vad det är som händer med kölen och rodret när seglet kränger åt ett håll.
Det är ganska fräckt när man får en sådan riktig aha-upplevelse. När vi har seglat under somrarna har vi sagt att sail tailsen skulle ligga slickat mot seglena, men jag har aldrig förstått varför. Idag gick vi igenom Bernouillis princip och det var som poletten trillade ner. Så kul med sådana upplevelser!
Efter vi käkat lunch kastade vi loss och planen var att vi skulle upp med seglena, slå, hitta rätt läge i vinden, få vinden från olika håll och därefter reva seglena. Jättelärorikt när man bara får hålla på med detta i flera timmar. Vi ankrade upp i en vik precis utanför hamnen, tanken med övningen var inte att vi skulle ta oss någonstans, för då skulle vi inte kunna öva så mycket som vi gjort. När ankaret var lagt och vi hade sett så det verkligen hade tagit, lagade vi lite mat och käkade sedan i solnedgången. När solen hade gått ner och det blivit mörkt hade vi en liten genomgång på lampor och lanternor. Planen var att vi skulle in i hamnen igen, så på ett kolsvart hav satte vi igång motorn och körde tillbaka till marina Baotic igen. Kul att prova att lägga till när det är mörkt ute, inget jag har erfarenhet av sedan tidigare. Innan jag skulle gå och lägga mig såg jag att jag bränt mig lite i ansiktet. En av crewet har massor med naturliga saker med sig, allt från mat till krämer. Så hon plockade fram någonting ur sin väska som skulle hjälpa mig. Hon hällde det i min hand och det var som olivolja. Det smörjde jag in ansiktet med och det luktade bara cashewnötter!! När jag gick och la mig var det som jag halkade av kudden för det inte gick in i huden och så luktade jag bara nötter. Aja, det hjälpte iallafall men det var en annorlunda men kul känsla!

-