Man lär så länge man lever....

Det sa pling i mobilen i samma stund som Annette skulle ställa sig i duschen. Klockan var tre på morgonen och vi skall idag bege oss till Kroatien för att gå ombord och äntligen få ge oss ut på den efterlängtade jungfruturen. Plinget visade sig vara en notis att vår flight var försenad i drygt en timme. Istället för klockan 6:10 skulle vårt plan lyfta 7:15. Eftersom vi skall vara på plats på Kastrup två timmar innan så hojtade jag till Annette att hon kunde krypa ner en stund till. En timmes sömn till var värdefull. VI hade ju firat midsommar i Sandskogen och var inte hemma och i säng förrän vid midnatt. Sagt och gjort så drog vi iväg en timme senare. Det gick snabbt att komma över bron. Inte många bilister på vägarna på midsommardags morgon. Vi knappade in våra uppgifter i automaten men fick felmeddelande. Gick till personalen som bad oss testa en annan maskin. Efter en stund så ställde vi oss i kön för manuell incheckning. En vänlig tös skulle hjälpa oss men stötte ganska snart på problem. Ni är sena, sa hon. Nej det är ni som är sena kontrade vi. Hon förklarade då att det var kört för oss att checka in. Det är inte två timmar innan verklig avgång utan det är två timmar innan planerad avgång. Vi blev hänvisade till en disk i andra ändan av hallen. Det började sakta klarna att detta kanske är kört men det är ju egentligen ganska klart att detta måste kunna gå att lösa. Det är ju bra mer än två timmar innan planet skall gå. När vi stod vi disken så plingade det till igen. Avgången blev ytterligare tjugo minuter framflyttad. Killen skrev till slut ut våra boardingkort. Blev nästan yr av lättnad. Vad f..n hade vi gjort annars? Då kom den, snytingen. Hans kollega satt i telefon med "operations" som nu vägrade ändra sitt beslut om att låta oss checka in. Om vi blev yra först så blev vi knockade nu. Det snurrade i huvudet och vi visste vare sig ut eller in. Fick besked om att vi kunde köpa nya biljetter men det fanns vare sig på SAS eller Norwegian. Det fanns businessbiljetter med tre olika bolag och två mellanlandningar och till det facila priset på drygt 30 loppor per person. Tack men nej tack. Det såg ganska mörkt ut just nu. Både ledsna, förbannade och uppgivna insåg vi att vi inte skull komma iväg idag. Det fanns inga vettiga biljetter dom kommande dagarna heller. Det är bara att köra hem igen och komma på en plan. Körde genom tunneln i dubbel bemärkelse när det poppade upp. Vi får helt enkelt ta bilen till Kroatien. Klart som tusan. 200 mil är ju inget, typ. 10 minuters konferens och vi svängde av i Oxie och körde över bron igen. Enligt navigatorn skulle vi var framme kl 2 inatt. Men självklart så skulle vi övernatta i Österrike eller däromkring och anlända till Trogir under söndagen. En hygglig räddning av ett fiasko.
Väl ombord på färjan i Rödby kom vi på att vi kanske kan flyga från Berlin, Hamburg, Hanover eller München. En del googlande och det visade sig att det skulle gå en flight på eftermiddagen från Hamburg. Biljetten kostade 5000 kr och att skicka bagaget kostade 3500 kr. Plötsligt kändes detta som ett klipp. Då får man förtränga färjebiljetter och två veckors parkering i bevakat garage för att må någorlunda ok. Dom biljetter vi köpte för några månader sedan skall vi också nogsamt förtränga.
Det är ju bättre att sakta gå ner i en isvak och vänja sig vid tanken än att bara hoppa i med huvudet före. 
Vi skulle åka med Easyjet och dom är ju inte kända för att vara så easy. Petnoga med vikt på bagage och lever på tilläggsavgifter. Priset jag nämnde tidigare för bagaget är för var sitt incheckat bagage. Vi har två var. Vi svängde av vid Citti i Lübeck för att käka och köpa en bagagevåg. Vi har flera men inte här. När vi till slut hittade parkeringshuset slet vi upp alla väskorna, prioriterade och packade om. Fyra väskor skulle bli två. Det såg ut som det pågick en bakluckeloppis i parkeringshuset. 
Vi lyckades ganska bra och det är första gången jag har en IKEA badrumsmatta i handbagaget. 
När vi väl hittat loungen och sjönk ner i en stor fåtölj med en drink kom livet sakta tillbaka. Om en timme går flyget och vi är tillbaka enligt plan om än lite sena.....

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-