Det funkade nästan....

Dagen började med 7 km pw i omgivningarna. Gick den tre kilometer långa strandpromenaden. Fantastiskt fint. Välskött och prydligt. Dock är det väl inte vår melodi att ligga och trängas på en sån här strand även om den är fin. Under min runda ringde Tomislav, basemanagern och berättade att dom är på väg. Han ville veta om vi kunde ligga kvar i Markarska under dagen. Man skulle fixa bogspröt, seglet och dynorna idag. Som jag tidigare sagt har vi gillat läget och har egentligen inga större förväntningar att saker skall fixas. Dom skulle snart komma och skulle absolut vara klara till 3-4 tiden. Kändes kul och förväntningarna tog ny fart. Vi tog det lite lugnt och bara myste i båten. Vi är otroligt nöjda med själva båten. Den stora ägarhytten i styrbords skrov är helt magisk med massor med skåp och stuvfack. Man har även ändrat lite i båten. Det handlar om skåp istället för lådor etc. Vi har nu också tre kylskåp. Ja, varför kan man undra men dom är välfyllda och känns helt självklara nu efter några dagar. Kylskåpet utomhus har dessutom blå belysning när man öppnar draglådan. Ett självklart plus.
Medan vi låg och slappade i nätet kom hamnfogden och ville att vi skulle flytta oss. Det skulle komma in en yacht som bokat plats. Så det var bara att kasta loss och lägga oss bland som andra segelbåtarna som låg kvar. Det är verkligen kul att Annette och jag blivit en så vältrimmad besättning. Vi lyckas med varje tilläggning och kasta-loss nu för tiden. (Ta i trä). Det är ju grymt viktigt när vi bara är två personer ombord. Båten är ganska stor med rejält vindfång det är viktigt att vi är samspelta. Det är inte alltid vackert men vi löser det. Med bra rutiner och diskussion före och efter. Sen har vi tränat en del också. Det kommer väl gå åt skogen nån gång men bara ingen blir skadad.
Till slut kom det två killar som skulle fixa bogspröt till Code-0. Dom undrade vart fallet till detta var. Förklarade att det inte finns något. Han tog sig för huvudet och insåg att han var tvungen att åka upp i masten. Fick då en liten ond aning om att dom kanske inte har alla delar med sig för att kunna segla med det nya seglet trots allt. Det behövs vinsch och block etc. Nu hade vi väntat länge på Tomislav som också skulle komma med dynorna. Då kändes det för oss att det var dags för lunch så vi lämnade båten. Då kom Tomislav. Med dynorna. Vi kom överens om ses efter vår lunch.
När vi kom tillbaka hade rigg-killarna stuckit och bogspröt satt på sin plats. Dock var ingen vinsch monterad och mina farhågor besannades. Tomislav var nog inte påläst i ämnet Code-0 så han gav inte mycket tröst. Seglet han levererade går fortfarande inte att använda. Dynorna var dock fina och han hade med sig nästan alla. Och dom passade nästan. Men bara nästan...
Men det som känns bra är att dom verkligen har gjort allt för att göra oss nöjda.
Stor eloge till gänget på Navigare…

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-